Expert: jumătate din tranzacţiile imobiliare se fac cash

Anca Bidian, CEO al Kiwi Finance: Jumătate din tranzacţiile imobiliare se fac cash. Anul acesta a crescut însă proporţia creditelor în total tranzacţii şi a crescut cu 30-35%. Sunt 17 bănci care au oferte de retail, anunţă Ziarul Financiar.

Urmărește
283 afișări
Imaginea articolului Expert: jumătate din tranzacţiile imobiliare se fac cash

Expert: jumătate din tranzacţiile imobiliare se fac cash

„Dobânzile influenţează în primul rând psihologic. Este întotdeauna o inerţie în mentalul colectiv. În al doilea rând, influenţează matematic pentru că dobânzi mai mari înseamnă că te califici la sume mai mici şi nu mai accesezi sumele respective. Atunci când avem creşteri semnificative de dobânzi, piaţa frânează“, a explicat Anca Bidian în cadrul ZF Live.

Pe zona imobiliară jumătate din tranzacţii sunt cash, dar anul acesta s-a observat o creştere a proporţiei creditelor în total tranzacţii, cu 30-35%, a spus Anca Bidian, CEO al Kiwi Finance, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Sunt 17 bănci care au oferte de retail, iar Kiwi Finance are contracte cu 15 dintre ele, a adăugat ea, amintind că unele bănci au venit în România doar pentru corporate, de exemplu Citi, Bank of China.

Piaţa creditării merge bine, susţine Anca Bidian, mai ales dacă ne uităm pe cifrele raportate de BNR, pe creşterea soldului faţă de scăderea de anul trecut.

„Dacă ne uităm la cifre, ipotecile intră la refinanţări. Noi, de exemplu, le ţinem separate. De exemplu, anul trecut, refinanţările şi reconversiile au fost foarte multe, iar noi am avut în portofoliu circa 12% refinanţare, restul au fost credite noi. Anul acesta nivelul este pe la 7%. În acelaşi timp, mai sunt şi datele băncilor de unde putem să extragem procente de refinanţări şi reconversii. Pe de altă parte, vedem că această creştere a soldului este pozitivă. Ne apropiem de 3% la august“.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici