Exporturile de aur ale Peru către India sunt pe cale să atingă un nivel record

Exporturile de aur ale Peru către India vor creşte cu 36% faţă de anul trecut, ajungând la un nivel record de 3 miliarde de dolari în 2024, datorită creşterii cererii din partea celui de-al doilea mare consumator mondial, a declarat vineri un înalt oficial guvernamental citat de Reuters.

Urmărește
1206 afișări
Imaginea articolului Exporturile de aur ale Peru către India sunt pe cale să atingă un nivel record

Exporturile de aur ale Peru către India sunt pe cale să atingă un nivel record

Importurile de aur ale Indiei din Peru în prima jumătate a anului 2024 au crescut cu 81% faţă de anul trecut, ajungând la 1,47 miliarde de dolari, a declarat Javier Manuel Paulinich Velarde, ambasadorul peruvian în India, la India Gold Conference.

În 2023, India a devenit al doilea cel mai mare cumpărător de aur din Peru şi ar trebui să investească în noi proiecte de exploatare a aurului în ţara sud-americană, având în vedere creşterea cererii pentru acest metal.

India îşi satisface cea mai mare parte a cererii de aur prin importuri.

În timp ce China, Canada, Mexic şi SUA investesc în sectorul minier din Peru, India nu a investit încă, deşi este unul dintre principalii cumpărători de aur, a declarat Velarde.

„În prezent, avem şase proiecte aurifere majore în faza de investiţii, cu o investiţie totală de 7 miliarde de dolari”, a spus el.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici