- Home
- Economic
- CHICAGO, (01.05.2014, 17:53)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Exxon a obţinut un profit de 9,1 miliarde dolari în primul trimestru, peste aşteptările analiştilor
Exxon Mobil a obţinut în primul trimestru un profit de 9,1 miliarde dolari, în scădere de la 9,5 miliarde dolari în urmă cu un an, dar peste aşteptările analiştilor, iar pentru acest an a alocat pentru investiţii 39,8 miliarde dolari, inclusiv în Rusia, unde perspectivele sunt umbrite de sancţiuni.
Urmărește
118 afișări
Exxon a obţinut un profit de 9,1 miliarde dolari în primul trimestru, peste aşteptările analiştilor (Imagine: Shutterstock)
Profitul din primul trimestru a scăzut cu 4,2%, dar a fost totuşi susţinut de vânzarea unor active în valoare de 1,1 miliarde de dolari, relatează Bloomberg.
Veniturile au coborât cu 1,5%, la 106,77 miliarde de dolari, de la 108,35 miliarde de dolari în urmă cu un an.
Preşedintele şi directorul executiv al Exxon, Rex Tillerson, coordonează proiecte de petrol şi gaze din Canada şi până în Papua Noua Guineea, care de anul viitor ar trebui să contribuie la creşterea producţiei, potrivit companiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
În Rusia, care anul trecut a fost cel mai mare furnizor de ţiţei la nivel mondial, Exxon desfăşoară cel mai mare proiect al său de exploare a hidrocarburi din afara SUA, în parteneriat cu Rosneft.
Exxon a alocat pentru acest an 39,8 miliarde de dolari pentru investiţii, inclusiv în proiectul din Marea Kara, în nordul Rusiei, în cadrul unui parteneriat semnat cu compania rusă de stat Rosneft, în 2011.
Deocamdată, sancţiunile internaţionale impuse unui grup de persoane şi companii din Rusia, inclusiv directorului general al Rosneft Igor Secin, ca reacţie la implicarea autorităţilor de la Moscova în evenimentele din Ucraina, nu au descurajat Exxon şi alţi producători străini de energie să investească în sectorul petrolier al Rusiei.
Totuşi, preşedintele Vladimir Putin a avertizat marţi că riscurile la adresa proiectelor acestor companii au crescut.
Companiile americane pot face încă afaceri cu Rosneft, a declarat, luni, un oficial al Trezoreriei SUA.
Proiectul de explorare cu Exxon este cel mai important dintre colaborările Rosneft cu parteneri străini, printre care Statoil din Norvegia şi ENI din Italia.
Pentru şeful Exxon, rezervele mari de petrol şi gaze ale Rusiei sunt esenţiale pentru planurile sale de creştere a producţiei grupului american.
Producţia de hidrocarburi a Exxon a scăzut cu 5,6%, fiind în declin în 10 din ultimele 11 trimestre, iar profitul net înregistrează cea mai lungă perioadă descendentă după criza financiară din 2008-2009.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe