- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (12.07.2013, 12:20)
- Vlad Popescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Exxon Mobil începe investiţiile în sectorul ucrainean al Mării Negre cu un acord de 735 milioane de dolari
Exxon Mobil va investi 735 milioane de dolari în două proiecte de explorare la mare adâncime în sectorul ucrainean al Mării Negre, a anunţat ministerul Energiei de la Kiev, compania americană fiind încurajată de descoperirile recente din largul ţărmului românesc.
Urmărește
162 afișări
Exxon Mobil începe investiţiile în sectorul ucrainean al Mării Negre cu un acord de 735 milioane de dolari (Imagine: Mediafax Foto)
Potrivit unui acord încheiat cu guvernul Ucrainei, Exxon va efectua studii seismice şi va fora două puţuri în apele ucrainene, pentru a evalua resursele potenţiale din zonă. Acordul cuprinde un "bonus" de 335 milioane de dolari pentru guvernul de la Kiev şi promisiunea de a investi alte 400 milioane de dolari în lucrările din Marea Neagră, transmite Bloomberg.
De asemenea, grupul american pregăteşte lucrări de explorare în sectoarele Mării Negre care aparţin de Bulgaria şi Rusia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
AUR a sesizat Consiliul Concurenţei cu privire la tranzacţia de vânzare a E.ON Energie România
-
Noi violenţe în Siria, în zona în care locuiesc mulţi membri ai sectei alawite a lui Assad
-
Suceava. O cisternă a luat foc, în urma unui accident rutier. Patru persoane rănite
Marea Neagră este aproape necunoscută industriei petroliere, cu mai puţin de 100 de puţuri forate, faţă de peste 7.000 în Marea Nordului. Evoluţia tehnologiilor şi cererea tot mai ridicată din regiune generează interes pentru proiecte de explorare la adâncimi de peste 300 de metri, notează Philipp Chladek, analist Bloomberg Industries.
"Dacă ne gândim la zone neexplorare în Europa, avem Marea Neagră şi zona Arctică. Evident, Marea Neagră este mult mai accesibilă", a afirmat la rândul său analistul Iain Pyle de la Sanford C. Bernstein, Londra.
Ucraina vrea să încheie în acest an un acord de explorare cu Exxon pentru noi perimetre din Marea Neagră, a declarat pentru Bloomberg o sursă din ministerul Energiei de la Kiev.
Perimetrul Sfiska acoperit de licenţa existentă este adiacent blocului Neptun din apele României, unde Exxon şi OMV Petrom au făcut anul trecut o descoperire semnificativă de gaze. Exploatarea blocului Domino-1 al perimetrului Neptun ar putea produce 6,5 miliarde metri cubi de gaze pe an, cantitate echivalentă cu aproape jumătate din consumul României.
"În ceea ce priveşte potenţialul general al Mării Negre, Domino-1 stabileşte un precedent bun. Ne aşteptăm să vedem în următori iani programe de explorare în România, Bulgaria, Ucraina şi Rusia", a declarat pentru Bloomberg Kevin Biddle, director de explorare pentru Europa în cadrul Exxon.
Purtătorul de cuvânt al Exxon, Richard Scrase, a declarat că grupul intenţionează să înceapă în scurt timp lucrările din sectorul ucrainean al Mării Negre.
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze au salvat de Crăciun peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe