- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fabricile germane au reprezentat motorul revenirii economice a Europei. Procesul va fi dat peste cap de noile restricţii severe anunţate în cea mai mare economie a Europei
Sectorul manufacturier german a stat la baza redresării inegale a economiei europene în octombrie, proces ce va fi aproape sigur dat acum peste cap de noile restricţii severe introduse pentru stăvilirea pandemiei de Covid-19, scrie Bloomberg.
Fabricile germane au reprezentat motorul revenirii economice a Europei. Procesul va fi dat peste cap de noile restricţii severe anunţate în cea mai mare economie a Europei
Luna trecută a adus a patra creştere consecutivă a producţiei fabricilor din zona euro, susţinută de cererea în creştere venită atât din interiorul, cât şi din exteriorul regiunii. Companiile au rămas optimiste cu privire la producţia viitoare, dar au continuat să opereze disponibilizări.
„Sectorul manufacturier al zonei euro a crescut puternic în octombrie, producţia şi comenzile înregistrând rate de creştere rar depăşite în ultimele două decenii“, arată Chris Williamson, economist la IHS Markit. „Deşi datele sunt un semn bun pentru producţia de pe trimestrul patru, creşterea este îngrijorător de inegală“.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Germania a înregistrat cea mai solidă performanţă, beneficiind de pe urma unei cereri puternice pentru autovehicule, echipamente de business şi utilaje.
În iunie, cererea totală la export, în special din China, i-a ajutat pe producătorii germani să-şi revină de pe urma şocului măsurilor de carantină pentru a doua lună consecutiv. China a cumpărat atunci cu 15,4% mai multe produse de la cel mai mare exportator al Europei decât în iunie 2019.
În august, exporturile germane către China au scăzut cu doar 1,1% faţă de anul trecut.
Sectorul manufacturier s-a dovedit relativ rezistent în faţa reluării creşterii infectărilor. Şi datele din Asia au înfăţişat o situaţie pozitivă în octombrie. Fabricile din China au continuat să înregistreze creştere.
Sectorul serviciilor din zona euro însă se loveşte de reticenţa consumatorilor şi va suferi o deteriorare a activităţii în noiembrie, când restaurantele, hotelurile şi magazinele vor fi închise în multe părţi ale continentului.
„Deşi sectorul manufacturier ca întreg creşte puternic acum, sustenabilitatea redresării va depinde de revenirea la normal a gospodăriilor şi de întărirea pieţelor muncii“, arată Williamson.
Măsurile de carantină anunţate de guvernul german vor încetini semnificativ creşterea activităţii economice în trimestrul patru, potrivit calculelor Institutului german ifo. „Măsurile decise vor stopa brusc redresarea puternică din vară,“ spune Timo Wollmershaser, de la ifo.
Cheltuielile pe serviciile de „consum social“ vor plonja, ceea ce înseamnă că cheltuielile generale de consum nu vor creşte probabil pentru restul anului.
Potrivit calculelor institutului, carantina ar putea genera o pierdere economică generală de uşor peste 10 miliarde de euro.
În condiţiile în care nemţii au ieşit în stradă pentru a-şi exprima opoziţia faţă de noile restricţii, cancelarul german Angela Merkel a promis noi măsuri de susţinere pentru companiile afectate, notează Deutsche Welle.
Aceasta a anunţat că până la 10 miliarde de euro vor fi disponibili pentru domeniile economice lovite din nou de noile restricţii.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:32
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
-
astăzi, 12:30