- Home
- Economic
- (28.12.2022, 12:50)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Factura la energie a ajuns la 940 miliarde de euro pentru UE. 2022 - cel mai dificil an pentru economia globală de la 1929 încoace
Este 2022 un nou 1929, se întrebase pe Linkedin la începutul acestui an Farouk Mezghici, un ghid pentru fondatorii de start-up-uri din Dublin.
Urmărește
670 afișări
Hepta
2022 este noul 1929 ... dar mai rău
"Există numeroase asemănări între ceea ce trăim în acest an şi ceea ce s-a întâmplat de fapt chiar înainte de Marea Depresiune (financiară) care a început în septembrie 1929.
Cu toate acestea, ceea ce vedem astăzi ar duce la o situaţie mult mai gravă şi ar necesita acţiuni urgente", transmitea Farouk Mezghici pe Linkedin.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Ce s-a întâmplat în 1929?
"Piaţa bursieră a pierdut treptat 80% din valoarea sa între 1929 şi 1932. În primele două săptămâni de la prăbuşirea din septembrie 1929, aceasta a pierdut deja aproximativ 40% din valoare. După intervenţii de fixare pe termen scurt din partea Băncii Federale pentru a limita criza, aceasta s-a agravat, s-a prelungit şi s-a extins la nivel mondial.
Luând în considerare inflaţia, cei care au investit în 1929 au trebuit să aştepte până în 1992 pentru a ajunge la un echilibru (sau pentru a avea cel puţin 0% randament) din investiţia lor", a povestit Farouk Mezghici.
El a oferit şi trei asemănări: "aceeaşi lipsă de reglementare care a dus la haos, aceeaşi pompare artificială a acţiunilor şi că cel mai vechi truc din carte va fi folosit din nou pentru a înrăutăţi lucrurile.
Inundarea pieţei cu bani (aka tipărirea de bani, aka relaxare cantitativă) va întârzia criza, dar o va face mai lungă, mai rea şi deci mai dureroasă pe termen lung. Această criză va fi mai gravă decât Marea Depresiune".
2022 anunţa o depresiune post-pandemică.
Dar războiul Rusiei împotriva Ucrainei, sancţiunile economice date Rusiei de către Occident, sistarea livrării de gaz şi petrol rusesc au dus la o adevărată apocalipsă economică şi energetică.
Piaţa nu-şi va reveni până în 2026
Potrivit unor previziuni făcute pe Bloomberg, economia mondială se îndreaptă spre unul dintre cei mai răi ani din ultimele trei decenii.
Analiza Bloomberg anticipează recesiuni în Europa şi SUA în timp ce China a cunoscut o revenire pe căi divergente.
Economia mondială se confruntă cu unul dintre cei mai grei ani din ultimele trei decenii, în timp ce şocurile energetice declanşate de războiul din Ucraina continuă să producă reverberaţii, potrivit Bloomberg Economics.
Într-o nouă analiză, economistul Scott Johnson estimează o creştere de doar 2,4% în 2023. Aceasta este în scădere de la aproximativ 3,2% anul acesta şi cea mai scăzută, excluzând anii de criză din 2009 şi 2020.
Lumea se va confrunta cu o recesiune în 2023, deoarece costurile mai mari ale împrumuturilor menite să combată inflaţia provoacă contractarea mai multor economii, potrivit Centrului de Cercetare în Economie şi Afaceri.
Ratele ridicate ale dobânzilor sunt afectate, deoarece inflaţia rămâne o ameninţare.
Nu există riscul ca China să depăşească SUA până în 2036, aflată în poziţia de cea mai mare economie a lumii.
Criza energetică din Europa va dura mai mult decât o iarnă, spune un alt analist pentru Bloomberg. Analistul de la Energy Aspects spune că Rusia trebuie să echilibreze piaţa, iar pieţele globale de ţiţei se confruntă cu o patrulea trimestru foarte volatil.
Criza energetică paralizantă din Europa s-ar putea extinde până la sfârşitul anului 2023.
„Aceasta nu este o poveste de iarnă”, a spus Amrita Sen, analist şef de petrol la consultantul din industrie, într-un interviu de televiziune Bloomberg cu Shery Ahn şi Haidi Lun.
Câteva grade Celsius sunt tot ceea ce stă în calea penelor regionale de curent. Şi sezonul rece abia a început.
Factura de energie de 1 trilion de dolari (940 miliarde de euro) a Europei marchează doar începutul crizei. Preţurile mari ar putea dura ani, iar ajutorul devine inaccesibil. Uşurarea pieţelor globale de gaze nu este aşteptată până în 2026, mai transmite Bloomberg.
Securitatea energetică este pe primul loc!
Criza energetică obligă guvernele să-şi reconsidere priorităţile, iar schimbările climatice au coborât pe listă.
În timp ce aproape 200 de naţiuni s-au adunat la summitul COP27 al Naţiunilor Unite, Japonia a anunţat o schimbare puţin observată care aruncă lumină asupra a ceea ce se întâmplă cu energia globală şi diplomaţia privind schimbările climatice în culise.
Fără zgomot, Tokyo şi-a redenumit compania de stat de resurse naturale care ajută companiile locale să investească în proiecte de petrol, gaze naturale şi minerit de peste mări, sub numele de „Organizaţia Japoniei pentru Securitate Energetică şi Metale”.
Poate suna ca o schimbare banală de nume, dar este un indiciu important despre locul în care se află prioritatea pentru multe naţiuni, în special în Asia. Securitatea energetică este pe primul loc!
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe