Faidy, CCIFR: România trebuie să renunţe la economia „low cost”, bazată pe costuri mici cu angajaţii
CCIFR a lansat, joi, Cartea Albă a Competitivităţii, în care arată că trecerea la o economie competitivă se poate realiza prin punerea în practică a unor măsuri concrete în opt domenii prioritare, formare, inovaţie, piaţa muncii, infrastructură, energie, agricultură, pieţe financiare şi turism. Pentru cele opt domenii prioritare, CCIFR a făcut 52 de propuneri.
„Dacă în trecut costul scăzut de producţie reprezenta una dintre atracţiile majore pentru investitorii străini, acest lucru nu mai este valabil acum. România este în acel moment de dezvoltare în care ar trebui să pună în practică o strategie prin care să se transforme dintr-o ţară low cost într-o ţară competitivă. În felul acesta companiile vor dezvolta proiecte pe termen lung, vor crea locuri de muncă, vor mări salariile. Iar acest lucru este valabil şi pentru companiile româneşti şi pentru cele cu capital străin. Toate companiile vor dezvoltare pe termen lung”, a spus Faidy.
Secretarul general al CCIFR, Richard Perrin, a afirmat că prin intermediul Cărţii Albe a Competitivităţii, membrii Camerei nu doresc să dea lecţii românilor, ci să le împărtăşească din experienţa dobândită atât în Franţa, cât şi în România.
CCIFR reuneşte aproape 500 de companii, cu capital francez şi românesc, atât mari întreprinderi, cât şi IMM-uri. În total, membrii CCIFR reprezintă 15% din PIB-ul României şi peste 125.000 locuri de muncă.