- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Falimentele din cele mai mari două economii ale Europei se menţin la cote ridicate
În Germania, cea mai mare economie europeană, numărul de falimente a înregistrat o creştere anuală de 12,6% în noiembrie, potrivit aa.com.tr. Rata de creştere este alcătuită din două cifre din iunie 2023, a indicat biroul de statistică al ţării Destatis.
În primele trei trimestre ale acestui an, numărul falimentelor a urcat cu 22,2% în termeni anuali la 16.222.
Majoritatea falimentelor au fost înregistrate în sectoarele transporturilor şi logisticii, construcţiilor şi altor servicii economice.
Datoriile pe care companiile aflate în faliment le au de plătit către creditori totalizează 47,4 miliarde de euro pe primele trei trimestre ale anului, mai mult de dublul nivelului din perioada similară a anului trecut.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Atac terorist în Magdeburg, Germania: Un BMW a intrat într-o mulțime la Târgul de Crăciun. Cel puțin 20 de persoane au fost rănite
-
Trump va cere statelor membre NATO să crească cheltuielile pentru apărare la 5% din PIB. FT: Intenţionează să continue să furnizeze ajutor militar Ucrainei.
-
Elon Musk, atac la adresa CCR şi anularea alegerilor din România: "Cum poate un judecător să anuleze alegerile şi să nu fie considerat un dictator" / Reacţia lui Călin Georgescu
-
De ce a investit Dan Şucu 40 mil. euro în celebrul club de fotbal Genoa? Interviu exclusiv la ZF Live. Dan Şucu: După Rapid, Genoa este următorul pas în crearea unui grup multichannel de cluburi de fotbal
Perioada actuală rămâne extrem de dificilă şi pentru companiile franceze. Un număr total de 64.909 falimente corporate au fost înregistrate în decurs de 12 luni până în noiembrie, în scădere uşoară faţă de perioada anterioară, dar în creştere cu 18,1% faţă de perioada similară a anului trecut, indică datele publicate de banca centrală a Franţei, citate de La Tribune.
Susţinerea publică masivă acordată companiilor în perioada pandemiei şi în lunile care i-au urmat se tradusese printr-o scădere foarte puternică a numărului de falimente. Însă chiar şi în raport cu media înregistrată înaintea crizei sanitare, falimentele sunt în creştere cu 9,7% în noiembrie.
“Mai degrabă decât numărul, dimensiunea întreprinderilor aflate în faliment trebuie ţinută sub observaţie”, subliniază Thierry Millon, director în cadrul Altares, pentru că dificultăţile acestora “prezintă un risc puternic pentru economie”.
În total, cele aproximativ 65.000 de falimente anticipate pentru 2024 nu constituie un tsunami, însă reprezintă “cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani”, relevă un studiu al grupului bancar BPCE.
Falimentele corporate reprezintă o problemă majoră la nivel mondial, numărul falimentelor înregistrate în rândul marilor companii (cele cu o cifră de afaceri de peste 50 milioane de euro) atingând un nivel fără precedent în trimestrul trei al acestui an, conform unei note a Allianz Trade publicată în decembrie.
În total, numărul falimentelor a crescut cu 26% în raport cu 2023.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO