- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Falimentul Lehman Brothers, de departe cel mai mare din istoria SUA
Falimentul Lehman Brothers este de departe cel mai mare din istoria SUA, instituţia deţinând active totale de peste şase ori mai mari decât cele ale companiei de telecomunicaţii WorldCom, care a solicitat protecţie faţă de creditori în 2002 şi ocupă locul al doilea în clasament, potrivit Reuters.
Falimentul Lehman Brothers, de departe cel mai mare din istoria SUA (Imagine: Mediafax/AFP)
Lehman, a patra mare bancă de investiţii din SUA, deţinea, la 31 mai 2008, active de 639 de miliarde de dolari şi datorii de 613 miliarde de dolari. Instituţia a anunţat luni că va solicita protecţie din partea autorităţilor sub legea falimentului.
Astfel, instituţia cu o vechime de 158 de ani intră în faliment în urma crizei de pe piaţa creditelor din SUA, după ce a rezistat celor două războaie mondiale şi prăbuşirii fondului de hedging Long Term Capital Management.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
-
Ciolacu a prezentat în Parlament programul de guvernare: Vom avea un an economic dificil
-
Guvernul Ciolacu vrea să elibereze Bucureştiul: În următorii 4 ani vrea să termine A0 alături de drumurile radiale. Pariul cel mare? Misiunea de a termina loturile lipsă de pe A1, A3, A7 şi A8, adică două autostrăzi care să treacă munţii – Carpaţii Meridionali dar şi cei Orientali
-
Nicuşor Dan anunţă că nu renunţă la candidatura la preşedinţie
WorldCom, al doilea operator de telecomunicaţii din SUA, a solicitat protecţie faţă de creditori în 2002, după ce a fost implicată într-un scandal contabil care a dezvăluit nereguli în valoare de 11 miliarde de dolari. Compania deţinea, în 2002, active de 103,914 miliarde de dolari.
Pe locul trei în topul celor mai răsunătoare falimente se situează grupul Enron, anterior a şaptea mare companie din Statele Unite, care a solicitat în decembrie 2001 trecerea sub protecţia falimentului, din cauza unui scandal privind datoriile acumulate, de ordinul mai multor miliarde de dolari. Procedura de faliment a fost încheiată trei ani mai târziu.
Activele Enron se ridicau la 63,39 miliarde de dolari.
Pe locul patru în clasamentul celor mai mari falimente din SUA se situează tot o companie din sectorul financiar, Conseco, care a intrat în procedură de faliment în decembrie 2002, după ce a acumulat datorii ridicate în urma mai multor achiziţii.
Conseco deţinea active totale evaluate la 61,39 miliarde de dolari.
Clasamentul celor mai importante 15 companii din SUA care au dat faliment este completat de grupuri care deţineau active cu o valoare cuprinsă între 16,59 miliarde dolari şi 35,89 miliarde de dolari.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 17:42
-
astăzi, 17:22
Începe plenul pentru vot de învestitură a Guvernului Ciolacu 2