- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (24.04.2014, 17:33)
- Stefan Musgociu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Familia Ruşanu lansează ofertă de preluare la Comat Met, la un preţ uşor sub cel propus la delistare
Familia fostului preşedinte ASF Dan Radu Ruşanu va iniţia o ofertă de preluare la Comat Met, la un preţ uşor sub cel propus acţionarilor minoritari înaintea delistării firmei, operaţiune care însă a fost suspendată de instituţie după ce a stabilit că trebuie lansată oferta de preluare.
Urmărește
335 afișări
Dan Radu Rusanu (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)
Oferta de preluare a firmei de închiriere a spaţiilor pentru birouri şi depozitare Comat Met Bucureşti (COMT) va fi lansată de Anca Daniela Ruşanu, la preţul de 28,61 lei/acţiune, cu 0,9% sub cotaţia propusă înaintea delistării, de 28,87 lei/acţiune.
La Comat Met a existat o situaţie mai complicată după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a dispus derularea unei oferte de preluare la trei luni după ce AGA firmei a decis delistarea şi cumpărarea acţiunilor de la acţionarii care nu sunt de acord cu retragerea de pe piaţa Rasdaq.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Lansarea unei oferte de preluare a fost dispusă de ASF la finalul lunii martie, cu câteva zile înainte de începerea perioadei de retragere din acţionariatul firmei înaintea delistării. În acest context, Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC) a solicitat ASF să clarifice urgent situaţia de la Comat Met, iar instituţia a suspendat pentru două săptămâni retragerea acţionarilor din firmă.
În ziua când ASF a dispus suspendarea retragerii acţionarilor înaintea delistării, Comat Met a informat Bursa şi Depozitarul Central că până la acel moment au fost înregistrate 114 cereri de retragere din acţionariat şi firma a achitat deja 1,3 milioane lei către 24 de acţionari pentru 46.028 de acţiuni (11,73% din capitalul social).
Ulterior, Anca Daniela Ruşanu a depus la ASF documentaţia pentru iniţierea unei oferte de preluare pentru un pachet de 38,4% din acţiunile Comat Met, iar instituţia a aprobat joi operaţiunea. Oferta se va derula în perioada 5 - 23 mai şi va fi intermediată de casa de brokeraj Estinvest.
Potrivit informaţiilor prezentate de ASF, familia Ruşanu şi alţi acţionari cu care acţionează concertat deţin cumulat 61,5% din acţiunile Comat Met. ASF arată, în decizia emisă la finalul lunii martie, că Dan Radu Ruşanu deţine direct 4,17% din acţiunile Comat Met, iar familia sa încă 39,67% din titluri. Instituţia menţionează în decizie că Dumitru Ion, membru CA al Comat Met, deţine 17,66% din acţiuni, în timp ce Laurenţiu Coman (preşedinte CA) are 0,02% din titluri, iar Constantin Sebeni (membru CA) 0,01% din acţiuni.
Preţul din oferta de preluare care va fi lansată este cu 43% peste cea mai recentă cotaţie de la bursă a acţiunilor Comat Met, înregistrată pe 8 ianuarie, de 20 lei/titlu. Raportat la preţul de 28,61 lei/acţiune, firma este evaluată la 11,2 milioane lei.
Curtea de Apel Bucureşti a decis la începutul lunii martie arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului preşedinte ASF Dan Radu Ruşanu. Ruşanu a fost reţinut, pe 25 februarie, în dosarul "Carpatica", după ce procurorii DNA au extins urmărirea penală în cazul său, pentru favorizare a infractorului şi influenţare a declaraţiilor.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe