Fără betoane. Investiţie de sute de mii de euro în turism în case de hobbiţi. Bucureştenii dau năvală în weekend

  • Antreprenori din Buzău şi Sibiu au construit căsuţe din pământ şi sub pământ pentru turiştii care vor să doarmă departe de agitaţia oraşului.
  • Cob Village, un complex de căsuţe din materiale naturale din judeţul Buzău, şi Dealul Verde, o pensiune cu camere sub pământ din judeţul Sibiu, sunt două dintre cazările altfel din România.
Urmărește
4311 afișări
Imaginea articolului Fără betoane. Investiţie de sute de mii de euro în turism în case de hobbiţi. Bucureştenii dau năvală în weekend

♦ Cob Village, din judeţul Buzău, şi Dealul Verde, din judeţul Sibiu, sunt două tipuri de cazări destinate turiştilor care vor să doarmă departe de betoanele din marile oraşe.

Antreprenori din Buzău şi Sibiu au construit căsuţe din pământ şi sub pământ pentru turiştii care vor să doarmă departe de agitaţia oraşului. Cob Village, un complex de căsuţe din materiale naturale din judeţul Buzău, şi Dealul Verde, o pensiune cu camere sub pământ din judeţul Sibiu, sunt două dintre cazările altfel din România.

Nicoleta Marin, învăţătoare şi proprietara Cob Village, spune că investiţia în acest proiect a ajuns la 400.000 de euro, în această perioadă gradul de ocupare poate ajunge chiar şi la 100% în weekend, iar camere libere mai sunt abia din luna septembrie. Cob Village se află la două ore distanţă de Bucureşti, în judeţul Buzău, comuna Berca.

„Este un proiect de suflet, m-am gândit să promovez zona Buzăului, care are multe obiective turistice, dar nu foarte cunoscute. De când s-a putut circula, toate weekendurile au fost ocupate şi aici fiecare cameră are intrare separată”, spune Nicoleta Marin pentru ZF.

Ideea de la care a pornit antreprenoarea când a construit căsuţele din lut a fost să facă un complex care să arate ca un sat românesc în care să fie câte un tip de casă tradiţională din diferite zone ale ţării, dar costurile pentru un astfel de complex erau foarte mari, aşa că a hotărât să construiască căsuţe din lut. Materialele folosite la construcţia căsuţelor sunt un amestec de materiale naturale şi reciclate, mobilierul fiind realizat de meşteri populari din zona Buzăului.

„Anul trecut am avut doar turişti străini. În total am 20 de camere, dar nu sunt toate terminate, doar opt camere sunt destinate cazării turiştilor”, adaugă Nicoleta Marin.

Costul pentru o astfel de cameră este de 112 euro pentru două nopţi conform site-ului de rezervări Booking.com.

La patru ore distanţă de Berca, se află Porumbacu de Sus, unde se găseşte o pensiune care te duce cu gândul ca căsuţele din filmul Hobbit. Doi antreprenori din Bucureşti au construit la Porumbacu de Sus o pensiune sub pământ, Dealul Verde. Aşezată în milocul pădurii, la poalele munţilor Făgăraş, Pensiunea Dealul Verde este integral îngropată în pământ. Rămase la vedere sunt doar faţadele celor trei clădiri , înşirate în sus pe un deal. Proprietatea este formată din trei corpuri de cladire aşezate la o diferenţă de înălţime de 7 m una faţă de cealaltă.

 

Cea mai joasă este clădirea recepţiei unde se află un lounge de peste 100mp”, scriu reprezentanţii pensiunii pe site-ul rezervări Booking.com.

Pe un deal, antreprenorii au construit  opt camere aproape în întregime îngropate în pământ. Fiecare cameră are câte un tip diferit de amenajare, astfel pensiunea are camera Agricultorului, decorată cu spice de grâu, măsuţă dintr-un balot de paie încastrat în răşină şi altele asemenea, camera Fermierului, cu elemente de decor care aduc aminte de o fermă, camera Meşterului, camera Tâmplarului, camera Artistului, camera Tradiţională, camera Ţesătorului şi camera Ferarului. Costul unei astfel de camere este de 500 de lei pe noapte, conform site-ului pensiunii. Miruna Diaconu

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici