- Home
- Economic
- (03.09.2024, 17:15)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fără guvern, Franţa are probleme economice. Ministerul de Finanţe avertizează asupra creşterii deficitului bugetar
Deficitul bugetar al Franţei din acest an ar putea fi mai mare decât s-a prognozat, deoarece ţara se aşteaptă la mai puţine venituri fiscale decât se credea anterior.
Urmărește
116 afișări
Deficitul bugetar al Franţei ar putea ajunge la 5,6% din PIB, în loc de 5,1%, cât era estimat anterior, potrivit unei note trimise luni de Ministerul francez al Finanţelor parlamentarilor responsabili cu bugetul, informează Politico.
Nota a subliniat că cifra nu este prognoza oficială a deficitului ţării, ci doar un scenariu prezis în cel mai rău caz.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Avertismentul sumbru vine în contextul în care Franţa nu are guvern şi este supusă unui control sporit din partea UE, cunoscut sub denumirea de procedură de deficit excesiv, pentru o depăşire a cheltuielilor în 2023.
Franţa şi-a revizuit deja ţinta de deficit pentru 2024, de la 4,4% din PIB la 5,1%. De asemenea, Franţa nu şi-a atins ţinta de deficit anul trecut (5,5% din PIB în loc de 4,9 %).
Premierul interimar Gabriel Attal a precizat că va fi responsabilitatea succesorului său să prezinte Comisiei Europene bugetul pentru 2025 şi să abordeze planurile sale de cheltuieli în cadrul procedurii de deficit excesiv.
Franţa trebuie să trimită la Bruxelles un plan multianual de reducere a cheltuielilor până la 20 septembrie, dar acest termen poate fi prelungit până la 15 octombrie. În conformitate cu legislaţia franceză, guvernul trebuie să prezinte bugetul parlamentului până la 1 octombrie.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe