Fără guvern, Franţa are probleme economice. Ministerul de Finanţe avertizează asupra creşterii deficitului bugetar

Deficitul bugetar al Franţei din acest an ar putea fi mai mare decât s-a prognozat, deoarece ţara se aşteaptă la mai puţine venituri fiscale decât se credea anterior.

Urmărește
110 afișări
Imaginea articolului Fără guvern, Franţa are probleme economice. Ministerul de Finanţe avertizează asupra creşterii deficitului bugetar

Deficitul bugetar al Franţei ar putea ajunge la 5,6% din PIB, în loc de 5,1%, cât era estimat anterior, potrivit unei note trimise luni de Ministerul francez al Finanţelor parlamentarilor responsabili cu bugetul, informează Politico.

Nota a subliniat că cifra nu este prognoza oficială a deficitului ţării, ci doar un scenariu prezis în cel mai rău caz.

Avertismentul sumbru vine în contextul în care Franţa nu are guvern şi este supusă unui control sporit din partea UE, cunoscut sub denumirea de procedură de deficit excesiv, pentru o depăşire a cheltuielilor în 2023.

Franţa şi-a revizuit deja ţinta de deficit pentru 2024, de la 4,4% din PIB la 5,1%. De asemenea, Franţa nu şi-a atins ţinta de deficit anul trecut (5,5% din PIB în loc de 4,9 %).

Premierul interimar Gabriel Attal a precizat că va fi responsabilitatea succesorului său să prezinte Comisiei Europene bugetul pentru 2025 şi să abordeze planurile sale de cheltuieli în cadrul procedurii de deficit excesiv.

Franţa trebuie să trimită la Bruxelles un plan multianual de reducere a cheltuielilor până la 20 septembrie, dar acest termen poate fi prelungit până la 15 octombrie. În conformitate cu legislaţia franceză, guvernul trebuie să prezinte bugetul parlamentului până la 1 octombrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici