Febra războiului umflă conturile giganţilor din domeniul apărării

Cele mai mari companii din industrie se pregătesc de o ploaie cu bani după ce comenzile au explodat pe fondul tensiunilor geopolitice.

Urmărește
804 afișări
Imaginea articolului Febra războiului umflă conturile giganţilor din domeniul apărării

Cele mai mari companii de apărare din întreaga lume se aşteaptă să încaseze cash pe bandă rulantă în următorii trei ani, după ce comenzile din partea guvernelor pe noi arme şi echipamente militare au crescut puternic, pe fondul tensiunilor geopolitice, scrie Financial Times.

Potrivit unei analize realizată de Vertical Research Partners, se preconizează că 15 dintre cele mai mari companii din apărare vor încasa 52 de mld. dolari până în 2026, dublu faţă de sumele intrate în conturi la finalul lui 2021.

Cinci dintre cei mai mari jucători americani din industrie ar putea încasa jumate din această sumă până în 2026.

În Europa, campionii naţionali BAE Systems, Rheinmetall şi compania suedeză Saab, care au beneficiat de noi contracte pentru muniţie şi rachete, se aşteaptă ca sumele încasate să crească cu peste 40%.

Industria beneficiază de o creştere puternică a cheltuielilor militare, pe măsură ce guvernele îşi măresc bugetele ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina şi la escaladarea tensiunilor în Orientul Mijlociu şi Asia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici