Fed testează rezistenţa băncilor americane într-un scenariu în care economia ar reintra în recesiune

Rezerva Federală din SUA (Fed) testează rezistenţa financiară a marilor bănci americane într-un scenariu în care economia ar reintra în recesiune, iar rata şomajului ar creşte peste nivelul de 11%, potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

Urmărește
4 afișări

Testele de stres, parte a unui program mai amplu de verificare, vizează cele mai mari 19 bănci şi au ca scop evaluarea, printre altele, a performanţele creditelor, veniturilor, capitalului acestora. Fed va finaliza testările în luna martie.

Printre băncile testate se numără instituţii de credit care vor să majoreze dividendele reduse în timpul crizei financiare.

"În principiu, ei (Fed - n.r.) spun că «înainte de a înapoia capital acţionarilor, trebuie să ne asigurăm că băncile au un capital suficient de solid pentru a rezista unei reveniri a recesiunii». Autorităţile nu vor să vadă băncile venind mai târziu să cerşească ajutor", a afirmat Jonathan Hatcher, analist la Jefferies Group.

Scenariul în care au fost testate băncile prevede o scădere economică de 1,5% din ultimul trimestru din 2010 până la sfârşitul acestui an, o revenire la 4% a creşterii Produsului Intern Brut în 2013, un avans al ratei şomajului la 11% până în al doilea trimestru din 2012 şi o coborâre a indicatorului la 9,5% până în 2013.

Economiştii Fed estimează o creştere economică de peste 3,4% pentru următorii trei ani şi o reducere a ratei şomajului de la 9,6% în ultimele trei luni ale anului trecut la 6,8-7,2% în al patrulea trimestru din 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici