- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc: Jumătate dintre hotelurile de pe Litoral sunt de vânzare
Jumătate dintre hotelurile de pe Litoral sunt scoase la vânzare de către proprietari, iar un sfert dintre ele au probleme cu rambursarea creditelor către bănci, peste 10 fiind deja în executare, a declarat agenţiei MEDIAFAX Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.
Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc: Jumătate dintre hotelurile de pe Litoral sunt de vânzare (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)
"Dacă iei bani de la bancă şi investeşti pe Litoral de la zero, pierzi bani, adică nu ai profit, pentru că nu poţi să acoperi şi ratele, şi dobânda. Dacă ai disponibili măcar o parte din bani, merită să investeşti, decât să ţii banii la bancă", a spus Murad.
El a afirmat că investiţia într-un hotel pe Litoral se amortizează în 15-20 de ani.
Murad a adăugat că din cauza amortizării într-un timp lung şi a pierderilor pe care le au investitorii care au construit doar cu bani de la bancă, foarte multe hoteluri de pe Litoral sunt acum de vânzare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
"Peste 25% dintre hotelurile de pe litoral au probleme cu băncile. Au mari probleme cu rambursarea creditelor bancare. Dintre ele, mai mult de 10 sunt scoase la vânzare de către bănci. Din doi proprietari de hoteluri la mare, unul vrea să vândă", a afirmat preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).
Potrivit datelor MDRT, în judeţul Constanţa există 994 de structuri de cazare clasificate, dintre care 352 sunt hoteluri.
Omul de afaceri a adăugat că hotelurile româneşti plătesc printre cele mai multe taxe din Europa, respectiv 17, care ajung la circa 50% din totalul veniturilor.
"Noi plătim chiar şi apa menajeră foarte scump, mai mult decât cei din Grecia. E cea mai scumpă apă din Europa şi costă aproape cât curentul', a afirmat Murad.
Potrivit datelor ANAT, numărul turiştilor care şi-au petrecut vacanţa pe Litoral a crescut cu 10% în acest an, dar aceştia au cheltuit mai puţin iar durata sejurului a fost mai mică, încasările hotelierilor scăzând astfel cu 10-15%. Este al treilea an consecutiv în care hotelierii de la Marea Neagră au încasări în scădere.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO