- Home
- Economic
- BUCURESTI, (20.12.2015, 15:27)
- Alina Oprea
Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc : Primăria Mangalia va majora impozitul pe clădiri şi va scumpi astfel vacanţele
Primăria Mangalia intenţionează să adopte luni majorarea impozitului pe clădiri la 1,95% din valoarea imobilului, nivelul maxim admis prin Codul Fiscal, măsura urmând să scumpească de anul viitor vacanţele în sudul litoralului, potrivit patronatelor din turism.
Urmărește
379 afișări
Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc : Primăria Mangalia va majora impozitul pe clădiri şi va scumpi astfel vacanţele (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)
Reprezentanţii Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) spun că măsura planificată de Primăria Mangalia va împovăra agenţii economici, care vor fi oricum afectaţi de impozitarea terenului de sub clădiri începând cu anul următor, prevăzută prin noul Cod Fiscal. Aceste taxe vor duce mulţi agenţi economici în imposibilitate de plată şi îi vor determina să renunţe la proiecte viitoare de dezvoltare, conform FPTR.
Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc arata intr-un comunicat că majorarea impozitului pe clădiri nu face altceva decât ”să scumpească vacanţele în staţiunile din sudul litoralului, să descurajeze investiţiile şi să amplifice efortul de supravieţuire al agenţilor economici”.
Potrivit federaţiei, în ultimii ani, în sudul litoralului au apărut multe investiţii majore în domeniul turismului, iar zona începuse să fie tot mai solicitată de turisti.
"Noul Cod Fiscal permite un impozit pe clădiri între 0,2 şi 1,3%, plus o majorare de încă 50% a nivelului acestuia. Primăria Mangalia propune nivelul maxim permis, plus 50%, adică un impozit de 1,95%", a declarat Nicu Moroianu, vicepreşedintele FPTR.
Federatia propune ca primăria să adopte aplicarea unei cote de 1% din valoarea de impozitare a clădirilor şi să renunţe la majorarea de 50% permisa de noul Cod Fiscal.
”Pe de altă parte, ne exprimăm nemulţumirea referitor la faptul că în ultimii ani nu ne-a fost pusă la dispoziţie, spre analiză, execuţia bugetară la nivelul staţiunilor turistice, chiar dacă am solicitat-o în numeroase rânduri. FPTR solicită Primăriei Mangalia ca taxele şi impozitele colectate din staţiunile turistice să se întoarcă în staţiuni, nu cum s-a întâmplat până acum”, precizează reprezentanţii FPTR.
Aceştia doresc să fie informaţi cu privire la nivelul colectării taxelor, cât şi despre cheltuielile făcute în şi pentru staţiuni.
"Solicitarea noastră vine în urma faptului că am primit foarte multe reclamaţii din partea turiştilor legat de aspectul neîngrijit al spaţiilor verzi din staţiuni (am constatat cu toţii că tunsul ierbii a început abia după închiderea sezonului), legat de lipsa iluminatului public în multe zone turistice, de starea jalnică a trotuarelor şi aleilor, de prezenţa câinilor vagabonzi, de lipsa parcărilor şi a indicatoarelor etc.", a mai declarat Nicu Moroianu.
Organizatia patronala respinge totodata taxa specială de promovare si, in cazul in care totusi taxa va fi mentinuta, vrea ca banii sa fie colectati de către primărie si virati Asociaţiei de Promovare Sudul Litoralului.
”De asemenea, FPTR solicită transparentizarea activităţii Primăriei Mangalia, punerea în discuţie publică şi prezentarea desfăşurătorului cheltuielilor de până acum a sumelor colectate prin taxa de promovare, mai ales că unele proiecte depuse la Direcţia de turism nu au fost luate în considerare. Considerăm că până acum sumele colectate nu au fost gestionate eficient în scopul real al promovării turistice şi că cei mai buni gestionari ai acestei taxe sunt plătitorii înşişi, membrii ai organizatiilor patronale din sudul litoralului. Înfiinţarea unui nou Serviciu de turism şi organizare evenimente din cadrul Direcţiei turism a Primăriei ca administrator al acestei taxe nu este cea mai bună soluţie”, a mai declarat reprezentantul FPTR.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Povestea omului care după ce a preluat afacerea familiei ce avea probleme uriaşe a decis să folosească ultimii bani pentru a cumpăra ceva ce nimieni nu voia. Unde a ajuns el acum?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cât a plătit Mohamed pentru 2 prăjituri, 2 dobrogene și 2 ceaiuri la brutăria deținută de Dragoș Bucur și Dana Nălbaru
CANCAN.RO
Cu cât se vinde o singură felie de pizza în Aeroportul Otopeni acum, în 2025. Românii au crezut că este o eroare
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:54
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1066. Ucraina modifică sistemul de recrutare pentru a atrage tinerii între 18 şi 25 de ani / Explozii la Kiev în timpul unui raid aerian / Incendiu la o rafinărie de petrol din regiunea Ryazan din Rusia / Coreea de Sud suspectează trimiterea de noi trupe nord-coreene în Rusia / Putin e pregătit să discute cu Trump
-
ieri, 22:53
Incendiu puternic în Crevedia. Autorităţile au emis mesaj Ro-Alert