- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (06.02.2013, 15:07)
- Alexandru Moise
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fenechiu susţine că doar 50 de angajaţi au protestat la Tarom: Erau în pauză de masă
Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, susţine că doar aproximativ 50 de salariaţi au protestat spontan la Tarom şi că nu au declanşat o grevă colectivă, deoarece au întrerupt lucrul doar în pauza de masă, nemulţumiţi de faptul că directorul tehnic a anulat licenţele unora dintre ei.
Urmărește
247 afișări
Fenechiu susţine că doar 50 de angajaţi au protestat la Tarom: Erau în pauză de masă (Imagine: Lucia Efrim/Mediafax Foto)
"E vorba de un protest al aproximativ 50 de salariaţi care erau în pauză. Aceasta nu reprezintă, conform legii, o încetare colectivă, voluntară, a lucrului. Imediat după pauză au intrat la lucru. Nu a fost perturbată activitatea companiei Tarom", a precizat Fenechiu.
Ministrul a explicat faptul că nemulţumirea protestatarilor a survenit în urma unei decizii administrative a companiei, care, odată aplicată, va diminua veniturile unor angajaţi.
"Motivul protestului este legat în general de decizia, pe care eu o consider corectă, a directorului tehnic referitoare la neprelungirea licenţelor pentru o parte din personalului tehnic. Cei care lucrează în Tarom cu toţi au licenţe în baza cărora beneficiază de nişte sporuri salariale. Anumite activităţi de acolo considerăm că nu trebuie să se desfăşoare neapărat cu licenţă", a afirmat ministrul Transporturilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Fenechiu a mai subliniat faptul că el şi-a propus eficientizarea companiilor din subordine, iar renunţarea la unele licenţe face parte din strategie.
Compania Tarom a decis, miercuri, după discuţii cu reprezentanţii Sindicatului Naţional Tehnic şi cei ai Ministerului Transporturilor, să facă o evaluare obiectivă pentru a stabili care sunt licenţele necesare pentru desfăşurarea operaţiunilor tehnice.
Tarom arată, într-un comunicat de presă transmis agenţiei MEDIAFAX, că o comisie internă, din care vor face parte şi membri ai Sindicatului Naţional Tehnic al companiei, va face în cel mai scurt timp o evaluare obiectivă, pentru a stabili care sunt licenţele necesare pentru desfăşurarea operaţiunilor tehnice.
Compania precizează că, în perioada următoare, vor expira aproximativ 200 de licenţe ale personalului tehnic.
Aproximativ 200 de angajaţi Tarom au oprit spontan lucrul, nemulţumiţi de faptul că reprezentanţii companiei au refuzat să prelungească licenţa pentru cei care lucrează pe partea tehnică, ceea ce ar duce la reducerea salariilor cu 400 de lei, a spus Aurel Curdov, lider al Sindicatului Tehnic Tarom.
Secretarul general al Sindicatului Naţional Tehnic Tarom a declarat miercuri că protestul nu a fost organizat de către sindicat, deşi ştia de marţi că există o stare de tensiune printre angajaţi şi a anunţat conducerea companiei.
Liderul sindical a mai spus că tot personalul tehnic ar urma să ajungă treptat, pe măsură ce expiră licenţele, în această situaţie. El a explicat că odată cu expirarea licenţei oamenii pierd lunar aproximativ 400 de lei, plus nişte bani care se acordă la concediu.
Curdov susţine că sunt aproximativ 170 de persoane care mai au astfel de licenţă şi sunt hotărâte să ceară ca aceste documente să rămână valide până la pensie sau până la plecarea din companie.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe