Fidelis de toamnă, primele două zile de subscriere pe Bursă

Subscrierile pentru titluri de stat Fidelis în emisiunea de toamnă, pe care Ministerul Finanţelor o derulează din 2 octombrie şi până pe 11 octombrie, se ridică în primele două zile la 140 mil. lei şi 50 mil. euro, adică o sumă totală de aproape 400 mil. lei.

Urmărește
143 afișări
Imaginea articolului Fidelis de toamnă, primele două zile de subscriere pe Bursă

Fidelis de toamnă, primele două zile de subscriere pe Bursă

„Este un început bun”, spune un broker.

„Să nu uităm că astăzi este şedinţa BNR, iar o eventuală reducere a ratei de dobândă face şi mai atractivă emisiunea de acum pentru că în iarnă s-ar putea să avem dobânzi mai mici”.

Astfel, potrivit datelor agregate de Ziarul Financiar din platforma brokerilor subscrierile sunt următoarele: pe lei – 15,4 mil. lei pentru tranşa pe 1 an la o dobândă de 6,85% pe an (pentru donator), 67 mil. lei pentru cea pe 1 an la o dobândă de 5,85% pe an, 60 mil. lei pentru cea pe 5 ani şi cu o dobândă de 7% pe an.

Pe de altă parte la euro situaţia era în felul următor: 24 mil. euro pentru tranşa în euro pe 1 an la o dobândă de 3,94% pe an şi 27 mil. euro pentru cea pe 5 ani la o dobândă de 5% pe an.

Subscrierile se pot realiza prin intermediul brokerilor sau a băncilor din consorţiul de intermediere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
fidelis,
bursă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici