- Home
- Economic
- LONDRA, (29.12.2019, 21:39)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Financial Times. Zece grafice care descriu anul 2019: Efectele Brexit, schimbările climatice, relaţiile SUA-China şi automatizarea
Cotidianul Financial Times prezintă zece grafice care descriu situaţia internaţională a anului 2019, conţinând date despre probleme precum efectele Brexit, schimbările climatice, relaţiile comerciale SUA-China ori locuri de muncă afectate de automatizare.
Urmărește
1541 afișări
Sursa: Captură Financial Times
Brexit: şi Europa va fi afectată de retragerea Marii Britanii din UE
Victoria lui Boris Johnson în scrutinul parlamentar organizat în decembrie în Marea Britanie, în contextul angajamentului de a realiza Brexit, înseamnă că premisa unui grafic referitor la producerea unui "Brexit dur" rămâne o posibilitate puternică în anul 2020. Reducerile de venit estimate evidenţiază prima lege a geografiei enunţată de Waldo Tobler: "Totul are legătură cu toate celelalte, dar lucrurile apropiate au o legătură mai mare decât cele mai îndepărtate". Cei mai mulţi economişti anticipează că un Brexit dur va afecta cel mai mult Marea Britanie, iar apoi Irlanda, dar efectele se vor extinde în Europa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Ai putere absolută. Se numește vot. Mandatează-l pe cel care merită!
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Mai multe locuinţe din zona gării Albeşti au fost evacuate / Traficul rutier în zonă a fost oprit
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
-
Cum îmbunătăţeşte abţinerea de la alcool somnul şi sănătatea
Conform graficului prezentat de FT, în cazul unui Brexit dur, veniturile pe cap de locuitor vor scădea cel mai mult în Marea Britanie şi Irlanda, dar vor fi reduceri şi în Franţa, Olanda, Belgia, Suedia, Germania, Italia şi Austria.
Sănătate - semnale mixte privind şansele de contracarare a mişcării antivaccinare
Prima doză de imunizare împotriva rujeolei oferă unei persoane protecţie în proporţie de 90%. Douăzeci şi trei de ţări încă trebuie să introducă a doua doză, care ar extinde protecţia la 99%.
Nu toate ţările au înregistrat progrese în eforturile de atingere a obiectivelor în materie de vaccinare.
Ţările afectate de război sau de crize sociale, precum Siria şi Sudanul de Sud, au înregistrat un declin mare în privinţa ratelor de vaccinare anti-rujeolă în ultimul deceniu. În SUA, unde există o puternică mişcare antivaccinare, nivelurile rămân sub pragul de 95% necesar prevenirii epidemiilor majore.
Automatizare: locurile de muncă expuse riscurilor
Angajaţii se vor confrunta cu modificări majore ca urmare a procesului de automatizare. Şi, potrivit Organizaţiei pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OECD), guvernele nu pregătesc angajaţii pentru efectele negative. O analiză efectuată de McKinsey sugerează că angajaţii slab calificaţi şi care au salarii mici sunt expuşi cel mai mult riscurilor automatizării. Dar, teoretic, toţi angajaţii sunt expuşi riscului ca unele elemente ale activităţii să fie automatizate.
Mediu - evenimentele asociate modificării nivelului oceanelor şi mărilor vor deveni mai frecvente
Conform estimărilor, nivelul oceanelor şi mărilor ar urma să aibă o creştere de un metru până în anul 2100 dacă temperatura va creşte cu mai mult de 3 grade Celsius.
Nivelul mărilor creşte mai rapid decât se estima, generând riscuri semnificative pentru oraşele situate în zone de coastă şi pentru insulele de altitudine mică, conform Comisiei Interguvernamentale a ONU privind Schimbările Climatice.
Schimbări climatice: cele mai bune podgorii din Anglia şi Ţara Galilor s-ar putea să nu existe încă
Conform studiilor, zone din Essex şi Suffolk au pământ foarte bun şi o climă mai stabilă decât actualele zone în care se cultivă viţă de vie.
Schimbările climatice prezintă o oportunitate economică neobişnuită pentru cultivatorii de viţă de vie englezi, potrivit specialiştilor Universităţii East Anglia, notează FT.
Cursa spaţială: o istorie vizuală a misiunilor lunare
"Anul 2019 a marcat cinci decenii de la prima aselenizare a misiunii Apollo cu echipaj uman şi au apărut din nou întrebări privind timpul prea mare scurs de la ultima misiune cu echipaj uman spre Lună, în 1972. În condiţiile în care NASA a anunţat public obiectivul de a trimite din nou oameni pe Lună până în 2024 şi, dat fiind că antreprenori miliardari se alătură naţiunilor care aspiră să lanseze misiuni spaţiale, un lucru pare sigur: spaţiul va deveni extrem de aglomerat", notează FT.
Sfera privată: este inevitabilă o societate cu sisteme de supraveghere?
China conduce în clasamentul mondial privind creşterea exponenţială a tehnologiilor de monitorizare, situaţie care alimentează opiniile polarizate privind respectarea sferei private şi securitatea. Chiar dacă Poliţia din San Francisco a renunţat la un soft de recunoaştere facială, expertul FT Henry Mance notează că există un număr mare de companii care justifică avansurile tehnologice prin ideea că "anonimatul a fost doar o etapă în existenţa umană".
Război comercial: China blochează poziţia SUA de exportator dominant
China şi-a extins semnificativ exporturile la nivel mondial începând din anul 2000, când a aderat la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC). Practic, exporturile Chinei s-au extins în 2019 în aproape toate zonele lumii, cu excepţia Americii de Nord, conform datelor Fondului Monetar Internaţional (FMI). Anul acesta, un analist a utilizat termenul "China de vârf".
"Războiul comercial care riscă să apară între SUA şi China ameninţa să iasă din zona de control a măsurilor de retorsiune până când au apărut semnale de reducere a tensiunilor la sfârşitul acestui an", notează FT.
Alegerile din SUA: alegătorii simt presiunile economice
Potrivit studiului Monitorul Economic SUA FT-Peterson, efectuat în octombrie 2019, 39% dintre cetăţenii americani care cred că situaţia li s-a îmbunătăţit în mandatul preşedintelui Donald Trump prezintă ca factor principal creşterea salariilor sau veniturilor. În schimb, 36% dintre cetăţenii care cred că situaţia li s-a înrăutăţit prezintă factorul scăderii veniturilor.
"Alegerile din SUA vor domina relatările de presă în 2020. În loc de a anticipa câştigătorul, studiul Fundaţiei FT/Peterson asupra sentimentelor economice ale alegătorilor sugerează ce tipuri de subiecte vor fi dezbătute în campania electorală, dat fiind că două-treimi dintre americani afirmă că mandatul lui Donald Trump nu le-a îmbunătăţit situaţia", explică FT.
Pământul fragil: modificarea Modelului magnetic mondial
Geologii au dezvăluit în decembrie că nordul magnetic se mişcă cu un ritm fără precedent de 50 de kilometri pe an. Cele mai noi actualizări ale Modelului Magnetic Mondial confirmă slăbirea câmpului magnetic al planetei, care ar putea conduce eventual la inversarea completă. Într-un astfel de scenariu, Pământul ar fi expus radiaţiilor grave solare şi cosmice, afectând dezastruos viaţa terestră.
Dat fiind că intrăm într-un nou deceniu şi căutăm semne de optimism într-o lume incertă, este confortabil să ştim că experţii consideră îndepărtate riscurile unei astfel de catastrofe - cel puţin pentru următoarele câteva secole.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Ţara care ar putea elimina taxele rutiere
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Zeul Gratuităților vine din Japonia și are o avere de aproape 4 milioane de dolari. Cum folosește cupoanele și ofertele zilnic
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Iubita cu 24 de ani mai tânăra a milionarului Paszkany, apariție incendiară într-o rochie decoltată
PROSPORT.RO
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul nelipsit de pe masa românilor, care ne obosește și ne seacă de energie 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe