Finanţele pregătesc măsuri de corecţie dacă Parlamentul aprobă reducerea TVA la alimente

Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF) va prezenta în Parlament o serie de măsuri de corecţie care vor fi adoptate dacă şi la nivelul Camerei Deputaţilor se va merge pe ideea de reducere la 5% a TVA la alimentele de bază, potrivit ministrului Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Finanţele pregătesc măsuri de corecţie dacă Parlamentul aprobă reducerea TVA la alimente

Finanţele pregătesc măsuri de corecţie dacă Parlamentul aprobă reducerea TVA la alimente

Senatorii au adoptat, miercuri, o iniţiativă legislativă care prevede reducerea la 5% a taxei pe valoarea adăugată (TVA) la alimentele de bază - pâine, carne, lapte, ulei vegetal şi zahăr. Senatul a adoptat această iniţiativă legislativă în calitate de primă Cameră sesizată. Forul decizional în acest caz este Camera Deputaţilor.

"Când vom fi invitaţi la Camera Deputaţilor, vom prezenta toate elementele în favoarea şi în defavoarea acestei măsuri. Diminuarea TVA la alimente este o măsură oportună atunci când tensiunile inflaţioniste vor slăbi şi vom intra pe coridorul euro, când intrăm cu inflaţia pe palierul de 3%", a declarat, miercuri, Vosganian.

El a refirmat că reducerea TVA la unele produse, precum alimentele de bază, va fi posibilă după anul 2010, atunci când va putea fi asociată responsabilitatea reducerii taxei cu protecţia consumatorilor.

Reducerea TVA nu va determina reducerea preţurilor şi nu va avea efecte favorabile asupra consumatorilor, potrivit lui Vosganian, pentru că producătorii vor invoca măsuri de altă natură.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, miercuri, că Ministerul Finanţelor va fi abilitat, dacă iniţiativa este promulgată, să o atace la Curtea Constituţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici