Fincantieri, ofertă solidă pentru securitatea României la Marea Neagră
România a lansat, de câteva luni, licitaţia pentru construcţia corvetelor, un proiect ambiţios care urmăreşte dotarea Forţelor Navale cu capabilităţile necesare pentru a face faţă provocărilor de securitate la Marea Neagră.
Fincantieri, ofertă solidă pentru securitatea României la Marea Neagră
Una dintre condiţiile principale ale licitaţiei este ca navele să fie construite în România. Grupul italian Fincantieri, care este deja prezent în ţară, prin filiala sa VARD, cu două şantiere navale – Vard Brăila şi Vard Tulcea – a fost selectat drept ofertant calificat pentru acest program şi este pregătit să îşi extindă şi consolideze în continuare prezenţa industrială deja puternică în România.
“Oferta noastră este solidă şi se bazează pe o soluţie testată – 7 unităţi au fost deja livrate în lume, în diferite configuraţii şi pentru diferite forţe navale - care corespunde necesităţilor Marinei României. Vasele noastre folosesc tehnologii de ultimă generaţie, adaptate condiţiilor de luptă moderne. Avem capacitatea să construim, peste tot în lume, o gamă vastă de produse şi să livrăm la timp şi pe măsura bugetelor clienţilor, soluţii personalizate, flexibile, multirol, fiabile. Forţele navale ale Italiei, ale SUA şi ale altor state folosesc navele construite de Fincantieri şi suntem partenerii marilor companii europene din domeniul apărării prin programe multinaţionale”, a spus Enrico Bonetti, Senior Vice President International Fincantieri Naval Business Unit.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Italienii au transferat deja în România experienţa lor impresionantă, de 230 de ani, în construcţii navale, ceea ce îi plasează astăzi printre puţinii care pot produce orice tip de vase, indiferent de complexitate, de la vase de croazieră şi mega-iahturi, la nave de ultimă generaţie pentru activităţi offshore. O moştenire impresionantă de care beneficiază şantierele navale de la Tulcea şi Brăila, care sunt astăzi pregătite să producă orice tip de nave, inclusiv militare.
În ultimii zece ani, producţia la Vard Brăila şi Vard Tulcea s-a concentrat asupra navelor specializate şi a celor destinate operaţiunilor offshore, dar viitorul se anunţă generos în ceea ce priveşte diversificarea activităţii.
Citeşte continuarea articolului pe www.monitorulapararii.ro.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO