Firma BSGP a lui Dinu Patriciu a preluat fondul Deutsche Land

Firma Black Sea Global Properties (BSGP), a omului de afaceri Dinu Patriciu, a obţinut controlul asupra fondului Deutsche Land, cu active imobiliare de 626 milioane euro în Germania, în urma unor emisiuni de acţiuni prin care a obţinut 54,1% din capital, pentru 36,7 milioane euro.

Urmărește
149 afișări
Imaginea articolului Firma BSGP a lui Dinu Patriciu a preluat fondul Deutsche Land

Firma BSGP a lui Dinu Patriciu a preluat fondul Deutsche Land (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

BSGP, controlată de Rompetrol Holding, a subscris 94,93 milioane de acţiuni în cadrul unei emisiuni derulate de Deutsche Land, la un preţ de 12 pence pe unitate, achitând astfel 11,4 milioane lire (13,3 milioane euro) pentru 29,9% din capitalul majorat al Deutsche Land, potrivit unui comunicat al fondului, remis vineri bursei de la Londra.

Operaţiunea a totalizat circa 14,3 milioane lire (16,4 milioane euro), ceilalţi investitori în cadrul emisiunii de acţiuni fiind alţi acţionari, printre care directorul general şi preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) ai fondului.

După încheierea operaţiunii, conducerea Deutsche Land a realizat o nouă emisiune de acţiuni (167,49 milioane titluri la 12 pence pe unitate), în valoare totală de circa 20 milioane lire sterline (23,4 milioane euro), destinată exclusiv BSGP, pentru a ridica participaţia controlată de Dinu Patriciu la 54,1% din capitalul majorat.

Patriciu l-a numit pe directorul general executiv al Rompetrol Holding, Obie Moore, ca reprezentant al BSGP în CA al Deutsche Land.

Potrivit raportului financiar pe anul 2008, publicat vineri, grupul Deutsche Land controlează active de peste 626 milioane euro pe piaţa imobiliară germană şi a încheiat anul trecut cu o pierdere netă de 69 milioane euro.

Totodată, Deutsche Land avea, la 31 decembrie 2008, datorii de jumătate de miliard de euro.

BSGP a preluat, în prima parte a acestui an, fondul de investiţii imobiliare Fabian, tranzacţie avizată în martie de Consiliul Concurenţei.

Firma controlată de Patriciu a anunţat, tot vineri, o ofertă pentru preluarea participaţiei majoritare la fondul Rutley Europe Property, evaluând capitalul firmei la 12,5 milioane lire sterline (14,6 milioane euro). Valoarea de piaţă a fondului a fost evaluată la 446 milioane lire sterline, iar datoriile se ridicau, la finele lui 2008, la 434 milioane lire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici