Firmele care au înregistrat pierderi ar putea plăti impozit forfetar diferenţiat

Firmele care au înregistrat pierderi în ultimii doi ani, indiferent de domeniul de activitate, ar putea plăti un impozit forfetar anual de 500 euro dacă au o cifră de afaceri de cel mult 15.000 de euro, iar cele care au afaceri de 15-30.000 de euro ar urma să contribuie la buget cu 1.000 euro anual.

Urmărește
117 afișări
Imaginea articolului Firmele care au înregistrat pierderi ar putea plăti impozit forfetar diferenţiat

Cezar Corâci, preşedintele UGIR 1903 (Imagine: Mediafax Foto)

"Noi am propus ca firmele cu cifre de afaceri de până la 15.000 euro să plătească impozit zero, însă Ministerul de Finanţel nu a fost de acord", a afirmat Cezar Corâci, preşedintele UGIR 1903, după discuţia de luni de la Ministerul Finanţelor, unde au participat reprezentanţii instituţiei, sindicatele şi patronatele.

El a arătat că Ministerul de Finanţe ar urma să ia în considerare un impozit minim anual de 500 de euro pentru firmele cu cifră de afaceri de până la 15.000 euro.

"Măsura se aplică şi pentru microîntreprinderi şi nu ţine cont de domeniul de activitate", a spus Corâci.

Reprezentantul UGIR a mai afirmat că printre propunerile care ar putea fi aprobate de Ministerul Finanţelor se numără stabilirea unui impozit anual minim de 1.000 euro pentru firmele cu cifre de afaceri între 15.000 şi 30.000 euro.

Totodată, firmele cu pierderi a căror cifră de afaceri se situează între 30.000 şi 100.000 euro ar urma să plătească un impozit minim de 1.500 de euro.

Sindicatele au propus ca impozitul forfetar să fie stabilit la 10.000 de euro în cazul în care cifra de afaceri este cuprinsă între 1 milion de euro şi 30 milioane de euro şi la 15.000 de euro dacă afacerile trec de 30 milioane euro, indiferent dacă firmele au profit sau nu.

Hotelurile, restaurantele, firmele imobiliare şi din comerţ ar urma să plătească un impozit anual pe profit de 0,5% din veniturile înregistrate, în cazul în care suma datorată statului nu depăşeşte această cotă, dar nu mai puţin de 6.500 de lei, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă.

La rândul lor, microîntreprinderile ar urma să achite anual un impozit minim de 6.500 lei, în cazul în care suma datorată statului nu depăşeşte această valoare.

Firmele care au până la nouă angajaţi şi o cifră de afaceri anuală de până la 100.000 de euro pot opta pentru impozitarea cu 3% din venituri sau 16% din profit.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici