Firmele care cumpără produse din UE vor plăti TVA lunar

Firmele care vor cumpăra produse din statele UE vor plăti lunar, din mai, Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA) aferentă acestor operaţiuni, nu trimestrial, ca până în prezent, măsura vizând diminuarea fraudelor din domeniul taxelor intracomunitare.

Urmărește
92 afișări
Imaginea articolului Firmele care cumpără produse din UE vor plăti TVA lunar

Firmele care cumpără produse din UE vor plăti TVA lunar (Imagine: Mediafax Foto)

"Frauda în domeniul intracomunitar este alarmantă în întreaga Europă. E un carusel care pleacă din Marea Britanie şi se opreşte la Constanţa. Şi în România există reţele specializate", a declarat, luni, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar.

El a afirmat că măsura va conduce la "dezorganizarea reţelelor" specializate în fraude privind TVA.

Blejnar a arătat că primele plăţi de TVA, aferente lunii în curs, vor fi realizate la 25 mai.

Gabriel Cărbunaru, comisar general adjunct la Garda Financiară, a declarat că în primele patru luni ale anului au fost monitorizate 13.680 de operaţiuni intracomunitare. El a explicat că, pe o analiză de risc, au fost selectaţi 3.096 de de agenţi economici, din care au fost daţi în consemn 214, pentru că sunt "de negăsit".

El a precizat că prejudiciile aduse de aceşti agenţi economici se ridică la 134 de milioane de lei şi a menţionat că valoarea bunurilor confiscate a fost de opt milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici