- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (31.08.2011, 18:22)
- Alexandru Moise ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Firmele care vor plăti datoriile către stat până la sfârşitul anului nu vor achita penalităţi
Guvernul a aprobat, miercuri, noi reglementări fiscale prin care anulează penalităţile firmelor care îşi plătesc datoriile faţă de stat până la 31 decembrie şi prin care reduce la 50% penalităţile în cazul în care contribuabilii vor plăti obligaţiile către buget în primul semestru din 2012.
Urmărește
1737 afișări
Firmele care vor plăti datoriile către stat până la sfârşitul anului nu vor achita penalităţi (Imagine: Mediafax Foto)
"S-a decis anularea penalităţilor pentru firmele care îşi plătesc integral datoria către stat şi dobânda aferentă până la 31 decembrie. De asemenea, se vor reduce cu 50% penalităţile firmelor care vor achita principalul şi dobânzile până la 30 iunie 2012", a declarat pentru MEDIAFAX secretarul de stat din Ministerul Finanţelor Dan Lazăr, după şedinţa de miercuri a Executivului.
Potrivit acestuia, Guvernul a aprobat miercuri reglementări introduse în Codul Fiscal şi Codul de procedură fiscală, fiind stabilită totodată o nouă procedură de stingere a obligaţiilor fiscale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk se implică tot mai mult în conflictele globale: După discuția cu Zelenski și Trump, miliardarul s-a întâlnit într-o locație secretă cu ambasadorul Iranului la ONU
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
"Prima dată se vor stinge debitele principale pentru taxele şi impozitele cu stopaj la sursă, apoi debitele principale pentru celelalte contribuţii, în ordine istorică, şi la final se sting accesoriile, tot în ordine cronologică", a spus secretarul de stat. El a justificat această măsură prin nevoia de a permite firmelor să-şi plătească datoriile istorice către stat şi totodată acestea să nu mai acumuleze alte datorii.
Altă decizie vizează certificatul fiscal, acesta urmând să cuprindă nu numai obligaţiile, ci şi creanţele firmelor.
"Până în prezent, dacă o firmă solicita certificat fiscal, în document erau trecute doar obligaţiile faţă de stat. De la 1 septembrie se vor menţiona în certificat şi creanţele. Dacă o firmă are de plată la buget 50.000 de lei, dar în acelaşi timp trebuie să i se ramburseze TVA în valoare de 51.000 de lei, ea e considerată un bun contribuabil şi poate participa la o licitaţie publică, de exemplu", a spus Lazăr.
În plus, noile reglementări permit firmelor mici să depună declaraţia unică trimestrial, nu lunar, ca până în prezent.
"Vor beneficia de această facilitate firmele cu o cifră de afaceri de maximum 100.000 de euro, existând şi o limită în ceea ce priveşte numărul de angajaţi. De exemplu, dacă o firmă este sezonieră şi în lunile cu activitate are 2, 3, 4 angajaţi, la sfârşitul anului se va face o medie. Dacă numărul total al angajaţilor împărţit la 12 luni este sub 3, să zicem că e 2,99, firma poate beneficia de această prevedere", a mai spus Lazăr.
Citește pe alephnews.ro: Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe