- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (31.08.2011, 18:22)
- Alexandru Moise ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Firmele care vor plăti datoriile către stat până la sfârşitul anului nu vor achita penalităţi
Guvernul a aprobat, miercuri, noi reglementări fiscale prin care anulează penalităţile firmelor care îşi plătesc datoriile faţă de stat până la 31 decembrie şi prin care reduce la 50% penalităţile în cazul în care contribuabilii vor plăti obligaţiile către buget în primul semestru din 2012.
Urmărește
1737 afișări
Firmele care vor plăti datoriile către stat până la sfârşitul anului nu vor achita penalităţi (Imagine: Mediafax Foto)
"S-a decis anularea penalităţilor pentru firmele care îşi plătesc integral datoria către stat şi dobânda aferentă până la 31 decembrie. De asemenea, se vor reduce cu 50% penalităţile firmelor care vor achita principalul şi dobânzile până la 30 iunie 2012", a declarat pentru MEDIAFAX secretarul de stat din Ministerul Finanţelor Dan Lazăr, după şedinţa de miercuri a Executivului.
Potrivit acestuia, Guvernul a aprobat miercuri reglementări introduse în Codul Fiscal şi Codul de procedură fiscală, fiind stabilită totodată o nouă procedură de stingere a obligaţiilor fiscale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
"Prima dată se vor stinge debitele principale pentru taxele şi impozitele cu stopaj la sursă, apoi debitele principale pentru celelalte contribuţii, în ordine istorică, şi la final se sting accesoriile, tot în ordine cronologică", a spus secretarul de stat. El a justificat această măsură prin nevoia de a permite firmelor să-şi plătească datoriile istorice către stat şi totodată acestea să nu mai acumuleze alte datorii.
Altă decizie vizează certificatul fiscal, acesta urmând să cuprindă nu numai obligaţiile, ci şi creanţele firmelor.
"Până în prezent, dacă o firmă solicita certificat fiscal, în document erau trecute doar obligaţiile faţă de stat. De la 1 septembrie se vor menţiona în certificat şi creanţele. Dacă o firmă are de plată la buget 50.000 de lei, dar în acelaşi timp trebuie să i se ramburseze TVA în valoare de 51.000 de lei, ea e considerată un bun contribuabil şi poate participa la o licitaţie publică, de exemplu", a spus Lazăr.
În plus, noile reglementări permit firmelor mici să depună declaraţia unică trimestrial, nu lunar, ca până în prezent.
"Vor beneficia de această facilitate firmele cu o cifră de afaceri de maximum 100.000 de euro, existând şi o limită în ceea ce priveşte numărul de angajaţi. De exemplu, dacă o firmă este sezonieră şi în lunile cu activitate are 2, 3, 4 angajaţi, la sfârşitul anului se va face o medie. Dacă numărul total al angajaţilor împărţit la 12 luni este sub 3, să zicem că e 2,99, firma poate beneficia de această prevedere", a mai spus Lazăr.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe