- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Firmele de leasing cer preşedintelui să nu promulge un proiect care prevede rate fixe la contracte
Companiile de leasing au solicitat preşedintelui Traian Băsescu să nu promulge un proiect de lege pentru amenadrea unei ordonanţe de guvern, votat de Camera Deputaţilor, care prevede ca ratele de leasing să fie fixe şi plătite lunar, precum şi o perioadă nelimitată a contractului de leasing.
Secretarul general al Asociaţiei Societăţilor Financiare - ALB România, Adriana Ahciarliu (Imagine: Sorin Florea/Mediafax Foto)
"Ne-am adresat Preşedinţiei şi am cerut să nu promulge acest proiect de amendare a OG 51/1997, aprobată prin Legea 287/2006. Proiectul a fost votat în Camera Deputaţilor, deşi a fost respins de toţi paşii decizionali anteriori. Am înţeles că a fost un viciu de procedură", a declarat, joi, secretarul general al Asociaţiei Societăţilor Financiare - ALB România, Adriana Ahciarliu, în cadrul Conferinţei Naţionale ALB.
Ea a arătat că promulgarea acestui proiect ar avea efecte la nivel concurenţial, acesta prevăzând rate lunare şi fixe pentru contractele de leasing, precum şi o perioadă nelimitată pentru desfăşurarea leasingului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Președinți. Descoperim că a fost cu ghinion
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Preşedinţi. Descoperim că a fost cu ghinion
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
"Se impune o rată fixă, fără să se ţină cont că există o dobândă anuală efectivă, care poate fi variabilă. Leasingul nu poate avea o perioadă nelimitată, pentru că noţiunea de leasing în sine presupune o durată determinată, la finalul căreia clientul se obligă să cumpere bunul respectiv", a spus Ahciarliu.
Proiectul de amendare a ordonanţei de guvern a fost iniţiat de un grup de cinci parlamentari, actul normativ primind rezoluţie negativă de la Senat, comisiile de specialitate, Ministerul Finanţelor, Guvern, banca centrală şi Comisia Economică din Camera Deputaţilor.
Ulterior, proiectul a fost aprobat în plenul Camerei Deputaţilor, aceasta fiind for decizional, şi urmează să fie promulgat de preşedinte.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO