Firmele româneşti alocă printre cele mai mici bugete pentru echipamente de protecţie din ECE

România se află pe locul 10 din 12 în topul statelor din Europa Centrală şi de Est (ECE) în privinţa cheltuielilor cu echipamentele de protecţie la locul de muncă, iar firmele româneşti cheltuie cu 50% mai puţin pe astfel de echipamente faţă de companiile din Cehia, potrivit unui studiu al Renania.

Urmărește
12 afișări

Companiile româneşti alocă anual aproximativ 11 euro pe angajat pentru mănuşile de protecţie (echipamentul cel mai frecvent utilizat), circa jumătate faţă de cei 20 euro cheltuiţi de firmele din Cehia.

"Securitatea şi sănătatea în muncă nu sunt încă priorităţi majore pentru companiile româneşti sau pentru utilizatori. Cel puţin în ceea ce ne priveşte pe noi, ca ţară, trebuie să facem trecerea de la «merge şi asa » la «merge doar cu reguli ». Ne aşteptăm ca această situaţie să se schimbe în viitor, pe măsură ce vor creşte nivelul de educaţie şi valoarea despăgubirilor plătite de companii angajaţilor", a declarat, într-un comunicat, directorul general al Renania, Orlando Szasz.

Potrivit sursei citate, peste 3.600 de persoane s-au accidentat anul trecut la locul de muncă în România, conform statisticilor Inspecţiei Muncii, iar în 272 de cazuri, accidentele s-au soldat cu moartea muncitorilor implicaţi.

Pentru acest an, reprezentanţii Renania estimează că piaţa de profil va creşte cu 10% faţă de anul trecut, la 83 milioane euro.

Vânzările firmei de echipamente de protecţie ar urma să crească în acest an cu 22%, la 22,5 milioane euro.

Construcţiile, agricultura, vânătoarea, industria forestieră şi producţia sunt domeniile cu risc şi incidenţa ridicată a accidentelor de muncă.

Furnizorul de echipamente pentru protecţia muncii Renania, cu sediul la Târgu Mureş, este deţinut de fraţii Orlando şi Roland Szasz. Firma a fost înfiinţată în 1995 şi a început producţia în 2001.

Din 2009, activităţile de producţie au fost transferate unei noi companii, Height Safety Engineering, care deţine marca Vertiqual (echipamente de lucru la înălţime) şi un centru de testare şi training. Echipamentele Vertiqual produse la Târgu Mureş sunt distribuite în Germania printr-o structură proprie de comercializare unor companii precum EON, EN-BW şi N-Ergie, dar sunt livrate şi în ţările scandinave, Elveţia şi Italia. La rândul său, Renania deţine mărci proprii de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Firma are 91 de angajaţi şi peste 4.000 de clienţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici