Firmele vor avea posibilitatea reeşalonării datoriilor la stat pe o perioadă de cinci ani

Firmele vor avea posibilitatea să reeşaloneze datoriile către stat pe cinci ani, perioadă în care nu vor plăti penalităţi, ci doar dobânzi, potrivit lui Mihai Gogancea-Vătăşoiu, vicepreşedinte al ANAF.

Urmărește
79 afișări
Imaginea articolului Firmele vor avea posibilitatea reeşalonării datoriilor la stat pe o perioadă de cinci ani

Firmele vor avea posibilitatea reeşalonării datoriilor la stat pe o perioadă de cinci ani (Imagine: Mediafax Foto)

El a declarat, miercuri, că această facilitate va fi introdusă într-o ordonanţă care trebuie semnată de ministrul Finanţelor şi urmează să fie prezentată în perioada următoare Guvernului spre aprobare.

Vicepreşedintele ANAF a explicat că firmele vor putea să beneficieze de această facilitate în baza unor garanţii, dar va exista, pentru datoriile mici, posibilitatea reeşalonării datoriilor şi fără garanţii.

El a precizat că formă ordonanţei a fost analizată atât de Consiliul Concurenţei, cât şi de către Comisia Europeană, pentru a nu include prevederi care să constituie o formă de ajutor de stat.

În prezent, în baza unei ordonanţe în vigoare, firmele pot amâna, pe o perioadă de şase luni, plata datoriilor numai pentru firmele acumulate după 30 septembrie 2008, pe fondul crizei financiare şi dacă anterior acestei date au achitat la timp obligaţiile.

Gogancea-Vătăşoiu a precizat că această facilitate a fost utilizată în 2009 de către 300 de firme, iar numărul acestora a urcat la 7.200 anul trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici