- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Firmele vor avea posibilitatea să eşaloneze datoriile la stat, cu clauze asiguratorii
Statul va introduce un sistem de eşalonări la plată a obligaţiilor fiscale restante acumulate de către companii, pentru a sprijini investitorii în perioada de criză, dar cu clauze asiguratorii care să garanteze achitarea integrală a datoriilor, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, surse ministeriale.
Firmele vor avea posibilitatea să eşaloneze datoriile la stat, cu clauze asiguratorii (Imagine: Mediafax Foto)
Noul sistem va fi introdus până la sfârşitul lunii mai, printr-un proiect de act normativ promovat de Ministerul Finanţelor şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi care va reglementa o serie de măsuri fiscale în vederea sprijinirii mediului de afaceri.
"Vor fi acordate eşalonări la plată a obligaţiilor fiscale restante, dar cu clauze asiguratorii. Statul se va comporta ca un creditor prudent, care urmăreşte să încaseze veniturile la bugetul general consolidat, în conformitate cu procedurile UE", au arătat sursele citate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Proiectul de lege privind eşalonarea datoriilor a fost deja inclus pe lista actelor normative pe care Ministerul Finanţelor le va prezenta Guvernului.
La jumătatea anului trecut, Executivul a decis ca firmele să poată beneficia de amânarea la plată pe o perioadă de şase luni a obligaţiilor către stat, dar numai pentru restanţele acumulate după 30 septembrie 2008, pe fondul crizei financiare, şi dacă anterior acestei date au achitat la timp datoriile. Condiţia impusă de Guvern a fost ca, în intervalul de amânare la plată a datoriilor, să fie achitate obligaţiile curente.
Firmele au fost obligate atunci să garanteze rambursarea ulterioară a restanţelor printr-o scrisoare de garanţie bancară şi/sau imobiliară, care să acopere sumele amânate la plată, precum şi majorările de întârziere.
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a mai propus atunci ca întreprinderile mici şi mijlocii să beneficieze de eşalonarea obligaţiilor bugetare restante şi de amânarea penalităţilor aferente pe o perioadă de până la cinci ani, în care procedurile de executare silită iniţiate pentru recuperarea acestor sume să fie suspendate.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:58
Banca Naţională a României lansează monede comemorative dedicate Bisericii Stavropoleos
-
astăzi, 10:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului