- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (30.06.2015, 12:20)
- Emil Popescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Firmele vor putea fi dizolvate din oficiu dacă nu depun situaţiile financiare anuale
Firmele vor putea fi radiate din oficiu sau la cererea ANAF ori a creditorilor dacă depăşesc cu mai mult de 60 de zile termenul de depunere a situaţiilor financiare anuale, potrivit unor modificări legislative promulgate de preşedintele Klaus Iohannis.
Urmărește
15837 afișări
Firmele vor putea fi dizolvate din oficiu dacă nu depun situaţiile financiare anuale (imagine: Octav Ganea/Mediafax FOTO)
"Firmele vor putea fi radiate din oficiu sau, spre exemplu, la cererea ANAF sau a creditorilor, în cazul în care societatea nu şi-a depus situaţiile financiare anuale, şi, după caz, situaţiile financiare anuale consolidate, precum şi raportările contabile la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, în termenul prevăzut de lege, dacă perioada de întârziere depăşeşte 60 de zile lucrătoare. Aceeaşi sancţiune poate fi aplicată şi în ipoteza în care societatea nu şi-a depus la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice, în termenul prevăzut de lege, declaraţia că nu a desfăşurat activitate de la constituire, dacă perioada de întârziere depăşeşte 60 de zile lucrătoare", a declarat avocatul Daniel Moreanu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un incendiu puternic a izbucnit în Sectorul 1 din București. Oamenii au primit mesaje RO-Alert din cauza degajărilor mari de fum
-
Fibroza chistică, una dintre cele mai frecvente boli genetice rare. Cum se diagnostichează şi ce teste sunt utilizate pentru a confirma boala? Interviu cu Prof. univ. Liviu Laurenţiu Pop
-
Descoperire majoră. O amuletă cu un text ar putea schimba istoria creştinism în Europa. Arheolog: În text apare în latină - Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu
-
Există o rază de speranţă şi pentru 2025. Cum arată prognoza econmică pentru anul care vine
Legea vizează modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul înregistrării în registrul comerţului, a fost promulgată de către preşedintele Klaus Iohannis şi urmează să fie publicată în Monitorul Oficial.
"Intrarea în vigoare a legii se va realiza pe etape, unele prevederi intrând în vigoarea în termen de 3 zile de la publicare, altele în termen de 90 de zile, în timp ce unele dintre prevederi vor intra în vigoare la data de 7 iulie 2017. Una dintre cele mai importante modificări aduse de noua lege, care va intra în vigoare în termen de 3 zile de la publicare, consta în introducerea unor noi cazuri de dizolvare a societăţilor, din oficiu sau la cererea oricărei persoane interesate. Spre exemplu, se poate pronunta dizolvarea, urmată de lichidarea şi de radierea societăţii, în ipoteza în care a expirat contractul de închiriere sau de comodat cu privire la sediul social", a spus Moreanu.
Lista companiilor pentru care Oficiul Naţional al Registrului Comerţului urmează să formuleze acţiuni de dizolvare va fi afişată pe pagina sa de Internet sau pe portalul de servicii on-line cu cel puţin 15 zile calendaristice înainte şi se transmite Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
Ca urmare a modificării legii, prin intermediul unui sistem de interconectare la nivelul Uniunii Europene între oficiile naţionale ale registrului comerţului orice persoană va putea verifica, în mod gratuit, anumite informaţii cu privire la orice firmă din UE, precum denumirea şi forma juridică, sediul social/profesional şi statul membru în care este înmatriculată, codul unic de înregistrare fiscală şi starea firmei.
Legea introduce şi un alt element de identificare a firmelor, respectiv un identificator unic la nivel european, EUID. Acesta va include elementul de identificare a României, elementul de identificare a registrului naţional, numărul persoanei din registrul respectiv şi, dacă este necesar, alte elemente pentru a evita erorile de identificare.
Persoanele juridice de naţionalitate română care deschid sucursale în străinătate vor avea obligatia de a le mentiona la oficiul registrului comerţului din România. Totodata, persoanele juridice cu sediul principal în străinătate care deschid sucursale în România au obligatia de a cere înregistrarea acestora la oficiul registrului comerţului de la sediul fiecărei sucursale. Aceste sucursale vor avea, printre altele, obligatia de a depune anual, situaţiile financiare ale persoanei juridice din străinătate.
Citește pe alephnews.ro: Tesla începe o avalanșă de retrageri. Aproape 700.000 de vehicule au probleme legate de presiunea în pneuri
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
VIDEO. Atac terorist în Magdeburg, Germania: Un BMW a intrat într-o mulțime la Târgul de Crăciun. Doi oameni au murit / BILD raportează 11 morți și 60-80 de răniți / Ce detalii se cunosc despre atacator
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe