- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (04.02.2020, 14:43)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fiscul a impus o normă de colectare de 2,3 milioane de lei pentru fiecare inspector de la Antifraudă - DOCUMENT
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a impus o normă de colectare de 2,3 milioane de lei pentru fiecare inspector de la direcţia de Antifraudă din Bucureşti, potrivit unui document obţinut de MEDIAFAX.
Urmărește
2022 afișări
Fiscul a impus o normă de colectare de 2,3 milioane de lei pentru fiecare inspector de la Antifraudă
Un document trimis la sfârşitul lunii trecute de către şeful direcţiei Antifraudă din cadrul ANAF a atras atenţia asupra unor indicatori de performanţă pe care inspectorii Antifraudă din Bucureşti trebuie să îi îndeplinească privind numărul de sancţiuni, eficienţa cotroalelor şi valoarea amenzilor date de aceştia. Unul dintre aceşti indicatori arată că fiecare inspector Antifraudă din Capitală are stabilită o ţintă de colectare de 2,3 milioane de lei în 2020, potrivit unui document obţinut de MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Dan Şucu: Nu aveţi dreptul să aruncaţi în haos economia şi business-ul aşa cum aţi aruncat scena politică. România are nevoie urgent de un guvern credibil
-
Guvernul prelungeşte măsura de limitare la adaosurile comerciale la alimentele de bază până la 30 iunie 2025
-
Nicolas Sarkozy, condamnat definitiv pentru corupţie de cea mai înaltă instanţă din Franţa
" (...) În ceea ce priveşte DRAF Bucureşti au fost stabilite următoarele niveluri (ţinte) de realizat în anul 2020: (...) indicatorul "sume totale stabilite/ estimare urmare acţiunilor de control, pe un inspector antifraudă activ: 2.300.000 de lei/ inspector activ", se arată în circulara transmisă pe 21 ianuarie 2020 inspectorilor ANAF de către Carmen Elena Tatu, inspector general Antifraudă, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală.
Vasile Marica, preşedintele sindicatului Sed Lex, a declarat, pentru MEDIAFAX, că documentul este realizat în baza unor indicatori de performanţă daţi de pe vremea lui Gelu Ştefan Diaconu, indicatori care au rămas nemodificaţi.
"La ora actuală i-am băgat în şedinţă după ce i-am întrebat de ce au făcut chestia asta (după ce au transmis circualara intrată în posesia MEDIAFAX -n.red.) şi presupun că în cel mai scurt timp schimbă lucrul ăsta. (...) Eu sunt doar lider de sindicat, eu nu sunt decident. Eu spun doar ce le-am atras atenţia şi ceea ce cred eu. Din punctul meu de vedere, a da o ţintă ca indicator de performanţă, câte amenzi dă, este o prostie din punctul meu de vedere. Nu cred că asta e soluţia pentru viitor", a declarat Vasile Marica pentru MEDIAFAX.
El a mai precizat că, în prezent, în cadrul ANAF se lucrează la modificarea tuturor documentelor care au fost pe vremea lui Gelu Ştefan Diaconu, pentru că "au fost mulţi şefi de ANFP – Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici - care s-au perindat şi niciunul nu a stat mai mult de un an de zile ca să aibă timp să schimbe indicatorii ăştia".
"Din punctul meu de vedere, o ţintă ar trebui să fie globală şi trebuie ca Antifrauda să fie instrumentul de pompier al ANAF, care să ducă la lucruri ţintite privind unde s-a descoperit că ar fi posibilă o fraudare de TVA sau lucruri de genul ăsta. Asta ar fi o variantă în care s-ar mişca foarte rapid Antifrauda într-o anumită zonă", a mai declarat Vasile Marica.
Astăzi, Ministerul Finanţelor a pus în dezbatere publică proiectul de ordonanţă de urgenţă privind măsuri pentru îmbunătăţirea şi reorganizarea activităţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. În document se precizează faptul că funcţionarea Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală în actuala structură organizatorică nu a produs efectele aşteptate în combaterea evaziunii fiscale, întrucât direcţia a adus la buget 116 milioane lei iar cheltuielile aferente funcţionării structurii au fost de 707 milioane lei.
Vasile Marica a mai precizat că în prezent este o dispută foarte mare privind desfiinţarea direcţiei Antifraudă.
"Noi le-am propus de data trecută să încerce să-i dea o altă orientare decât cea pe care o are acum, sunt mai multe variante de lucru în sensul ăsta. Noi am cerut să nu o desfiinţeze ci să o aducă cât de cât la discuţii cu privire la modul în care trebuie făcută colectarea în România. (...) Inspectorii din alte direcţii nu au nicio ţintă. Doar se duc la controalele de fond şi ce găsesc la controalele de fond la o firmă multinaţională, stau o lună două de exemplu, aia e, nu au ţintă, dacă găsesc bine, dacă nu, nu", a mai spus Vasile Marica.
Până la publicarea acestei ştiri, reprezentanţii ANAF nu au răspuns solicitării MEDIAFAX privind ţintele de colectare stabilite pentru inspectorii Antifraudă.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Ce au căutat românii pe Google în 2024? Ei au devenit tot mai interesați de gestionarea eficientă a banilor
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Citește și: Fiscul modifică din nou Declaraţia Unică
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Mădălin Ionescu este bolnav! Vedeta s-a internat de luni, în mare secret. Ce diagnostic a primit
CANCAN.RO
Ninge de Sărbători în București. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în urmă cu puțin timp
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe