- Home
- Economic
- NEW YORK, (20.09.2015, 14:07)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fiscul american cere Coca-Cola să plătească taxe de 3,3 miliarde de dolari din perioada 2007-2009
Coca-Cola Co a fost notificată de Fiscul american că trebuie să plătească pentru perioada 2007-2009 taxe suplimentare de 3,3 miliarde dolari, la care se adaugă dobânzi, ca urmare a practicilor corporaţiei de a înregistra o parte semnificativă a profiturilor în afara SUA, unde sunt ferite de taxare.
Urmărește
852 afișări
Fiscul american cere Coca-Cola să plătească taxe de 3,3 miliarde de dolari din perioada 2007-2009 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Cererea Fiscului vine în urma unui audit pentru perioada 2007-2009, a anunţat Coca-Cola într-un document transmis bursei din SUA. Fiscul nu a cerut plata de penalităţi, iar Coca-Cola susţine că taxele suplimentare nu sunt justificate, potrivit Bloomberg.
Agenţia pentru colectarea taxelor din SUA a notificat Coca-Cola că acest caz a fost transmis deja avocaţilor cu recomandarea să fie susţinut în instanţa.
Coca-Cola este doar una dintre marile corporaţii care au intrat în conflict cu Fiscul din cauza strategiilor de a înregistra profiturile în alte ţări, mecanisme despre care criticii afirmă că pun banii la "adăpost" de autorităţile americane. SUA se judecă şi cu retailerul online Amazon şi cu Microsoft din cauza tranzacţiilor intragrup derulate de acestea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
"Intenţionăm să utilizăm toate mijloacele administrative şi juridice necesare pentru a remedia această problemă. Compania a utilizat aproape 30 de ani aceeaşi metodologie pentru determinarea profitului taxabil în SUA rezultat din unele operaţiuni din străinătate", a precizat Coca-Cola într-un comunicat, adăugând că această metodologie a fost acceptată de autorităţi în perioada 1987-1995 şi ulterior prin cinci audituri consecutive până în 2006.
Coca-Cola a cerut să se întâlnescă cu specialişti ai Fiscului, dar se aşteaptă să conteste în instanţă notificarea privind taxele suplimentare.
Potrivit legilor din SUA, companiile datorează statului până la 35% din profiturile obţinute în alte ţări, dar primesc deduceri pentru taxele plătite altor guverne şi nu trebuie să achite contribuţiile în SUA până la momentul repatrierii banilor.
Acest sistem încurajează înregistrarea şi păstrarea profiturlor în ţări cu taxe foarte mici.
Coca-Cola a anunţat că anul trecut a obţinut 57% din totalul veniturilor în afara SUA, dar la plata taxelor a raportat că a înregistrat 83% din profitul înainte de taxe în alte ţări decât Statele Unite.
La finele anului trecut, compania avea în conturi din afara SUA profituri nerepatriate de 33,3 miliarde de dolari, pentru care nu achitase taxe Fiscului american.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe