- Home
- Economic
- NEW YORK, (20.09.2015, 14:07)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fiscul american cere Coca-Cola să plătească taxe de 3,3 miliarde de dolari din perioada 2007-2009
Coca-Cola Co a fost notificată de Fiscul american că trebuie să plătească pentru perioada 2007-2009 taxe suplimentare de 3,3 miliarde dolari, la care se adaugă dobânzi, ca urmare a practicilor corporaţiei de a înregistra o parte semnificativă a profiturilor în afara SUA, unde sunt ferite de taxare.
Urmărește
852 afișări
Fiscul american cere Coca-Cola să plătească taxe de 3,3 miliarde de dolari din perioada 2007-2009 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Cererea Fiscului vine în urma unui audit pentru perioada 2007-2009, a anunţat Coca-Cola într-un document transmis bursei din SUA. Fiscul nu a cerut plata de penalităţi, iar Coca-Cola susţine că taxele suplimentare nu sunt justificate, potrivit Bloomberg.
Agenţia pentru colectarea taxelor din SUA a notificat Coca-Cola că acest caz a fost transmis deja avocaţilor cu recomandarea să fie susţinut în instanţa.
Coca-Cola este doar una dintre marile corporaţii care au intrat în conflict cu Fiscul din cauza strategiilor de a înregistra profiturile în alte ţări, mecanisme despre care criticii afirmă că pun banii la "adăpost" de autorităţile americane. SUA se judecă şi cu retailerul online Amazon şi cu Microsoft din cauza tranzacţiilor intragrup derulate de acestea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
"Intenţionăm să utilizăm toate mijloacele administrative şi juridice necesare pentru a remedia această problemă. Compania a utilizat aproape 30 de ani aceeaşi metodologie pentru determinarea profitului taxabil în SUA rezultat din unele operaţiuni din străinătate", a precizat Coca-Cola într-un comunicat, adăugând că această metodologie a fost acceptată de autorităţi în perioada 1987-1995 şi ulterior prin cinci audituri consecutive până în 2006.
Coca-Cola a cerut să se întâlnescă cu specialişti ai Fiscului, dar se aşteaptă să conteste în instanţă notificarea privind taxele suplimentare.
Potrivit legilor din SUA, companiile datorează statului până la 35% din profiturile obţinute în alte ţări, dar primesc deduceri pentru taxele plătite altor guverne şi nu trebuie să achite contribuţiile în SUA până la momentul repatrierii banilor.
Acest sistem încurajează înregistrarea şi păstrarea profiturlor în ţări cu taxe foarte mici.
Coca-Cola a anunţat că anul trecut a obţinut 57% din totalul veniturilor în afara SUA, dar la plata taxelor a raportat că a înregistrat 83% din profitul înainte de taxe în alte ţări decât Statele Unite.
La finele anului trecut, compania avea în conturi din afara SUA profituri nerepatriate de 33,3 miliarde de dolari, pentru care nu achitase taxe Fiscului american.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Doi concurenți s-au logodit în secret, chiar în timpul filmărilor Asia Express 😲 Abia acum s-a aflat!
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe