- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (20.10.2015, 12:00)
- Raluca Ghinea
Fiscul execută silit Complexul Energetic Oltenia pentru datorii totale de 24,8 milioane lei la stat. REACŢIA companiei
Fiscul a demarat procedura de executare silită a Complexului Energetic Oltenia pentru datorii totale la stat de 24,8 milioane de lei acumulate până la jumătatea anului, din care cea mai mare parte o reprezintă suma restantă la bugetul asigurărilor sociale, de 14,53 milioane lei, potrivit datelor ANAF. Compania a anunţat, miercuri, că CE Oltenia a plătit în primele nouă luni, la buget, 413 milioane de lei şi nu are datorii către bugetul de stat.
Urmărește
1164 afișări
Fiscul execută silit Complexul Energetic Oltenia pentru datorii totale de 24,8 milioane lei la stat (Imagine: Silviu Matei / Mediafax Foto)
Obligaţiile restante la bugetul de stat însumează 5,692 milioane lei.
Totodată, complexul Oltenia mai are datorii de 3,993 milioane lei la bugetul asigurărilor sociale de sănătate, iar pentru asigurările de şomaj nu a plătit circa jumătate de milion de lei (572.035 lei).
Astfel, pentru recuperarea prejudiciilor la bugetele statului, ANAF a dispus începerea procedurii de executare silită a complexului energetic.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Lasconi anunţă o întâlnire cu Nicuşor Dan: Nu văd cum aş putea să mă răzgândesc
-
Vladimir Ciorbă, patronul Nordis, reacţie la implicarea sa în reţinerea primarului din Sinaia/ „Încă din vara anului trecut am depus numeroase sesizări către DNA şi alte organe competente"
-
Daniel David: Avem o problemă foarte mare cu numărul de profesori
CE Oltenia: Compania a plătit la nouă luni 413 milioane lei la bugetul de stat şi nu are datorii
Complexul Energetic Oltenia a plătit în primele nouă luni, la buget, 413 milioane de lei şi nu are datorii către bugetul de stat, a anunţat miercuri compania.
Doar în luna septembrie a fost achitată la bugetul de stat suma de 66 milioane lei, arată CE Oltenia, într-un comunicat.
"Certificatul de Atestare Fiscala emis de ANAF, în data de 24 septembrie 2015, cu valabilitate 30 de zile, arată că CE Oltenia figurează cu suma de 0 lei ca şi obligaţii de plată şi/sau sume de rambursat la data de 31.08.2015. CE Oltenia a solicitat ANAF şi emiterea unui Certificat de Atestare Fiscală cu obligaţiile de plată existente în sold la această dată, care va fi făcut public ulterior", se arată în comunicat.
Reprezentanţii societăţii susţin că producătorul de energie nu a fost niciodată în situaţia de a fi executat silit de ANAF.
"CE Oltenia nu a înregistrat nici obligaţii de plată restante către băncile finanţatoare privind rambursarea de rate, dobânzi şi comisioane, fapt confirmat de către acestea, iar obligaţiile de plată către furnizori se află în termenele scadente de plată, conform prevederilor contractuale, reprezentând obligaţii curente", spun reprezentanţii CE Oltenia.
CE Oltenia a fost înfiinţat în 2012 prin fuziunea complexurilor energetice Turceni, Craiova şi Rovinari cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia Târgu Jiu. Compania produce 95% din lignitul României şi poate genera până la 30% din consumul intern de energie electrică.
Directorul general al companiei, Laurenţiu-Dan Ciurel, este trimis în judecată în dosarul Turceni-Rovinari, alături de premierul Victor Ponta şi Dan Şova.
Compania controlată de stat, prin Ministerul Energiei, are aproape 15.400 de angajaţi şi 13 grupuri energetice, care cumulează o capacitate instalată de 3.900 MW.
Producătorul de cărbune şi energie electrică şi termică a realizat în 2014 o cifră de afaceri de 2,6 miliarde de lei , iar pentru acest an a prevăzut în bugetul de venituri şi cheltuilei afaceri de 2,8 miliarde de lei, în creştere cu 7,6%.
CE Oltenia îşi bugetase pentru acest an investiţii de 870 milioane de lei, o parte din sumă pentru proiecte de reducere a influenţei costurilor cu certificatele de emisii poluante şi pentru construirea unei staţii de brichetare a cărbunelui pentru obţinerea de certificate verzi.
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe