- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (10.10.2012, 15:22)
- Raluca Ghinea ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Florin Dănescu: Băncile finanţează 92% din necesarul economiei în România şi 75% în Europa
Sistemul bancar românesc asigură 92% din necesarul de finanţare a economiei, peste ponderea înregistrată la nivel european, de 75%, sau cea din Statele Unite ale Americii, de 25%, a declarat, miercuri, Florin Dănescu, preşedintele executiv al Asociaţei Române a Băncilor (ARB).
Urmărește
354 afișări
"În industria românească, procentajul de 92% arată o elasticitate de 1 între economie şi piaţa bancară, ceea ce prezumă că modelul bancar se transformă în model de business la nivel economic în general, pentru că finanţarea fiind atât de mare în pasivele companiilor partenere - clienţi din domeniul bancar - face ca modelul de business bancar să se transforme în modelul de business al întreprinderii", a afirmat Dănescu la conferinţa Mediafax Talks about Mobile Banking.
El a arătat că în general intrarea unui nou produs pe piaţă depinde într-o mare măsură de industria bancară, care nu poate prelua un produs la nivel individual decât dacă-i oferă un avantaj competitiv.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ucraina primește 1 miliard de dolari de la Japonia și UK în cadrul programului Băncii Mondiale
-
Armata israeliană a interceptat o rachetă lansată din Yemen
-
Efectele declaraţiilor lui Trump despre Groenlanda: Danemarca va întări apărarea teritoriului
-
Infotrafic: ploaia şi zăpada îngreunează traficul pe mai multe şosele din România
"Pe de altă parte, clientul are aşteptări din ce în ce mai mari. Aşteptările de la acest produs sunt ca şase miliarde de utilizatori de telefonie mobilă să poată folosi serviciile de mobile banking, să-şi poată crea o viaţă mai uşoară, prin eficienţă şi viteză în special, pentru că poate face operaţiunile de oriunde", a spus Dănescu.
El a explicat că există o paradigmă între dorinţa băncilor de a relaţiona cu clienţii şi produsele de tehnologie modernă, care distanţează tot mai mult clienţii de bancă.
Potrivit lui Dănescu, răspunsul la această paradigmă ar consta în forţa reglementării şi supravegherii în industria bancară, vorbindu-se tot mai mult de uniunea bancară, care ar putea supraveghea 9.000 de bănci, "o super industrie". Aceasta ar duce la uniformizarea comportamentului jucătorilor implicaţi în industrie.
Pe de altă parte, reglementările comportă costuri, care în final sunt resimţite de către clienţii băncilor în costurile produselor pe care le achiziţionează.
Citește pe alephnews.ro: O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Tu cum păstrezi spiritul Crăciunului? Liana Nica: „Privește-ți interiorul ca pe un brad pe care îl împodobești cu emoții bune”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe