- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (21.01.2019, 14:04)
- Alina Botezatu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR: Unele firme mici şi mijlocii se gândesc să se mute în Bulgaria
Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), a spus, luni, că unii dintre IMM-işti se gândesc să îşi mute firmele în Bulgaria, din cauza deselor schimbări fiscale şi legislative, iar OUG nr. 114/2018 contribuie în acest sens.
Urmărește
890 afișări
Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR: Unele firme mici şi mijlocii se gândesc să se mute în Bulgaria
„Din perspectiva întreprinderilor mici şi mijlocii, în acest moment, există o foarte mare presiune pe noi, la nivel central, să găsim măsuri concrete, soluţii pentru toate aceste probleme (apărute din cauza OUG nr. 114/2018). Inclusiv colegii ne-au rugat să rugat să analizăm o potenţială întâlnire cu patronatul IMM-urilor din Bulgaria şi să iniţiem un dialog cu privire la posibilitatea mutării unor activităţi din România, pentru că sunt foarte mulţi care simt că lucrurile nu sunt în regulă”, a declarat Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR, luni, într-o conferinţă de presă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
Ursula von der Leyen, la 35 de ani de la Revoluţie: România şi Europa onorează sacrificiul românilor
Un alt motiv pentru care antrenorii iau în calcul o asemenea mutare este stabilitatea din domeniul fiscal din ţara vecină. „Bulgaria are o fiscalitatea constantă – nu a modificat absolut nimic în ultimii 12 ani”, a subliniat Jianu.
Pe lângă aceste măsuri, antreprenorii şi Consiliul mai iau în calcul şi alte variante, pentru a combate efectele OUG nr. 114/2018, în condiţiile în care se înmulţesc efectele negative ale acesteia - majorări de preţuri la telefonie şi electricitate, precum şi reticienţa băncilor în a acorda credite.
„Din nefericire, singurul dialog pe care l-am avut cu ministrul de Finanţe şi, în general, cu Guvernul, a fost zece minute de emisiune televizată, în care domnul Teodorovici a recunoscut faptul că această ordonanţă nu a fost discută cu absolut nimeni, motivând că presiunile ar fi fost atât de mari încât n-ar fi putut să treacă o astfel de ordonanţă de urgenţă. Dacă presiunile au fost mari, înseamnă că, consecinţele ar fi fost mari, nu că ar fi avut unii şi alţii interese în acest sens”, a precizat Jianu.
De asemenea, la finele anului trecut, patronatele au cerut organizarea unui consiliu naţional tripartit, pentru a discuta ceea ce avea să devină OUG nr. 114/2018, potrivit preşedintelui CNIPMMR.
„Nu ni s-a dat niciun fel de răspuns. Am avut o întâlnire cu preşedintele în care şi dânsul şi-a arătat îngrijorarea cu privire la această Ordonanţă de urgenţă”, a mai spus Jianu.
De asemenea, reprezentanţii Consiliului au sesizat Avocatul Poporului, pentru aspecte de neconstituţionalitate din OUG nr. 114/2018, respectiv pentru impozitarea pe cifra de afaceri şi trei salarii minime pe economie.
„În acest moment, dialogul cu Guvernul este sublim, dar lipseşte cu desăvârşire – nimeni din mediul de afaceri nu mai are dialog cu Guvernul. Nu ştim cum sunt luate aceste măsuri. Aşa cum v-au surprins pe dumneavoastră... Nu poţi să vii cu nişte lucruri peste noapte care impactează toată economia. Noi nu ducem grija băncilor, societăţilor din energie, ducem grija societăţilor mici şi mijlocii, pentru că toate acele costuri vor fi transferate pe spatele IMM-iştilor”, a detaliat Jianu.
De asemenea, preşedintele CNIPMMR a menţionat printre consecinţele noii OUG faptul că Ministerul Finanţelor nu mai reuşeşte să atragă împrumuturi de la bănci prin titluri de stat.
„Este o consecinţă directă, care arată de ce nu înţelegem acest tip de abordare: tu, ca şi Guvern, te împuşti în picior, nu faci altceva decât să îţi măreşti ţie costurile prin acest tip de abordare”, a punctat Jianu.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe