- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Fluxurile de gaze ruseşti către Europa scad, în conformitate cu solicitările clienţilor
Livrările de gaze ruseşti către Europa prin intermediul gazoductului Yamal-Europa şi-au inversat joi dimineaţă direcţia, pentru a curge dinspre Germania către Polonia, iar livrările prin Ucraina s-au redus, relatează Reuters.
Fluxurile de gaze şi-au schimbat direcţia spre est în Polonia la punctul de măsurare Mallnow, la graniţa germano-poloneză, joi dimineaţă, după ce în timpul nopţii au curs spre vest, arată datele operatorului gazoductului Gascade.
Compania rusă Gazprom (GAZP.MM) continuă să livreze gaze către Europa prin Ucraina, în conformitate cu solicitările consumatorilor europeni, care au scăzut la 105,4 milioane de metri cubi (mcm), de la 108,4 mcm în ziua precedentă, potrivit agenţiei de ştiri Interfax.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: A demisionat Nicolae Ciucă din funcția de președinte PNL
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Marcel Ciolacu a demisionat de la conducerea PSD. Partidul nu va contesta rezultatele alegerilor prezidenţiale
-
Iohannis nu a primit informări despre ingerinţe externe în alegeri
Nominalizările pentru fluxuri în Slovacia dinspre Ucraina prin punctul de frontieră Velke Kapusany s-au situat joi la 936.935 de megawaţi-oră (MWh) pe zi, în scădere de la 968.186 MWh/zi miercuri, arată datele operatorului slovac TSO Eustream.
Fluxurile către Germania prin gazoductul Nord Stream 1, care traversează Marea Baltică, au fost joi de 73.165.350 kWh/h, cu puţine modificări faţă de cele 24 de ore precedente.
Deşi s-au ferit până acum să sancţioneze petrolul şi gazele, emisarii Uniunii Europene urmează să aprobe o interdicţie asupra cărbunelui rusesc care ar urma să intre pe deplin în vigoare de la jumătatea lunii august. citiţi mai departe
Cel mai înalt diplomat al UE, Josep Borrell, a declarat că pachetul ar putea fi adoptat joi sau vineri şi că UE va discuta, de asemenea, despre un embargo asupra petrolului rusesc.
Finlanda şi Estonia au devenit cele mai recente state membre europene care şi-au anunţat intenţia de a renunţa la livrările de gaz rusesc, planificând o navlosire comună a unui terminal plutitor de GNL.
Lituania a anunţat deja că a oprit toate importurile de gaz rusesc.
Miercuri, Ungaria a devenit prima ţară membră a UE care a declarat că este pregătită să plătească în moneda rusă, iar companiile care cumpără gaze de la producătorul rus Gazprom aşteaptă indicaţii de la guvernele lor respective.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO