FMI analizează din nou programul de împrumuturi al Ucrainei în valoare de 15,6 miliarde de dolari

  • O misiune a Fondului Monetar Internaţional a început miercuri să lucreze la cea de-a cincea revizuire a programului de împrumuturi de 15,6 miliarde de dolari către Ucraina.
  • Misiunea începe pe fondul unei remanieri majore a Guvernului ţării implicate în războiul cu Rusia.
Urmărește
113 afișări
Imaginea articolului FMI analizează din nou programul de împrumuturi al Ucrainei în valoare de 15,6 miliarde de dolari

FMI analizează din nou programul de împrumuturi al Ucrainei în valoare de 15,6 miliarde de dolari

FMI este un creditor cheie pentru Kiev, iar programul său de patru ani este o parte esenţială a unui pachet mai mare de sprijin economic global pentru ţara confruntată cu războiul provocat de ruşi. Prin intermediul unui comunicat, FMI anunţă că a început o nouă serie de discuţii cu autorităţile ucrainene, potrivit Reuters. Noua misiune a FMI este importantă deoarece în următoarele luni Ucraina ar trebui să primească o tranşă de aproximativ 1,1 miliarde de dolari.

Ucraina cheltuieşte aproximativ 60% din bugetul total pentru a-şi finanţa armata şi se bazează în mare măsură pe sprijinul financiar din partea partenerilor săi occidentali pentru a plăti pensii şi salarii angajaţilor din sectorul public şi pentru a finanţa cheltuielile sociale şi umanitare.

Echipa FMI începe analiza chiar în timpul unei ample remanieri a echipei guvernamentale. Totuşi, Ministrul de Finanţe, Serhiy Marchenko, ar putea să-şi păstreze funcţia, au spus analiştii şi parlamentarii ucraineni.

Anterior, Marchenko a declarat că guvernul s-a confruntat cu un deficit de aproximativ 500 de miliarde de grivne (12 miliarde de dolari) pentru apărare. Guvernul intenţionează să majoreze taxele şi a implementat deja alte măsuri, inclusiv creşterea taxelor de import şi accize şi împrumuturi mai mari pe piaţa internă, pentru a obţine venituri suplimentare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici