- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FMI ar putea închide biroul din România, BNR a propus ca acesta să revină în sediul băncii
Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi-ar putea închide biroul regional din România, ca parte a unui proces mai amplu de reorganizare, deşi BNR a propus ca, pentru diminuarea cheltuielilor, reprezentanţa să revină în sediul băncii centrale, au declarat, agenţiei MEDIAFAX surse apropiate instituţiei.
FMI ar putea închide biroul din România
Pentru menţinerea biroului din România, BNR a propus ca reprezentanţa să revină în sediul băncii centrale.
Închiderea biroului nu a fost încă decisă, acesta putând rămâne deschis până la începutul anului viitor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Președinți. Descoperim că a fost cu ghinion
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Preşedinţi. Descoperim că a fost cu ghinion
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
Potrivit surselor, Fondul ar putea închide toate reprezentanţele din Europa Centrală şi de Est, cu excepţia celei din Varşovia, care va deveni birou regional.
FMI va păstra o serie de birouri, precum cele din Moldova şi Macedonia, ţări în care Fondul desfăşoară încă programe.
Biroul regional FMI pentru Romania si Bulgaria a fost înfiinţat în septembrie 2006, până atunci reprezentanţa de la Bucureşti având competenţe exclusiv pentru România.
Conform datelor prezentate pe propriul web-site, obiectivul central al biroului regional constă în îmbunătăţirea capacităţii Fondului de a-şi desfăşura funcţia de supraveghere, activitate principală a FMI în România şi Bulgaria, ulterior integrării în UE a celor două state.
România a primit asistenţă financiară, din partea FMI, sub forma unor împrumuturi de tip stand-by. Începând cu 1972, cele două părţi au semnat zece astfel de acorduri.
Resursele FMI au fost folosite în nouă ocazii, ca suport financiar pentru programele economice ale Gvernului. Ultimul acord, aprobat în iulie 2004, a fost un acord stand-by de tip preventiv, pe 24 de luni, din care autorităţile române nu au făcut trageri.
Negocierile pentru continuarea acordului cu FMI semnat în iulie 2004 au eşuat în octombrie 2005, după ce autorităţile de la Bucureşti au respins solicitările instituţiei financiare internaţionale. FMI a criticat politica bugetară a autorităţilor române şi a solicitat măsuri de creştere a veniturilor şi diminuare a cheltuielilor, pentru reducerea deficitului bugetar.
Acordul stand-by a încetat, în mod formal, la 7 iulie 2006, iar relaţia României cu FMI continuă prin colaborări curente cu experţii instituţiei.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO