FMI avertizează că datoriile în creştere din Asia pun continentul în pericol

Creşterea nivelului de îndatorare determinată de inflaţie şi de înăsprirea condiţiilor financiare în Asia reprezintă un motiv de îngrijorare, potrivit lui Krishna Srinivasan, director regional al Fondului Monetar Internaţional.

Urmărește
903 afișări
Imaginea articolului FMI avertizează că datoriile în creştere din Asia pun continentul în pericol

"Dacă vă uitaţi la datoria pentru regiune, dacă vă uitaţi la ponderea datoriei totale a Asiei, la datoria agregată, aceasta a crescut destul de mult", a declarat miercuri Srinivasan, directorul Departamentului Asia şi Pacific din cadrul FMI, pentru CNBC.

El a spus că datoria în regiune a crescut de la 25% înainte de pandemie la 38% în prezent.

Srinivasan a spus că printre ţările aflate în pericol se numără Laos, Mongolia, Maldive şi Papua Noua Guinee, menţionând că Sri Lanka a intrat deja în incapacitate de plată a datoriilor.

În Laos, inflaţia a ajuns la 23,6% în iunie. Banca Asiatică de Dezvoltare estimează că inflaţia anuală a Mongoliei va atinge 12,4% în 2022. Maldive se luptă de ani de zile cu o datorie ridicată. Deşi ponderea datoriei în PIB a Maldivelor a scăzut în ultimii doi ani, aceasta este încă ridicată, la aproximativ 100% din PIB.

"Aşadar, există multe ţări din regiune care se confruntă cu cifre ridicate ale datoriei. Iar unele dintre aceste ţări se află în teritoriu de îndatorare. Şi, prin urmare, acesta este un aspect la care trebuie să fim atenţi", a declarat Srinivasan.

În perspectivele sale economice globale publicate marţi, FMI a prognozat o încetinire accentuată a creşterii globale de la 6,1% anul trecut la 3,2% în acest an, estimând că va fi afectată creşterea atât în China, cât şi în India.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici