FMI dezminte zvonurile privind iminenţa unei cereri de ajutor financiar din partea Spaniei

FMI a dat asigurări, marţi, că "nu există nicio urmă de adevăr" în zvonurile apărute pe pieţele de capital, potrivit cărora Spania va solicita un ajutor internaţional pentru a face faţă unei crize a datoriilor asemănătoare celei din Grecia.

Urmărește
15 afișări
Imaginea articolului FMI dezminte zvonurile privind iminenţa unei cereri de ajutor financiar din partea Spaniei

FMI dezminte zvonurile privind iminenţa unei cereri de ajutor financiar din partea Spaniei (Imagine: Mediafax Foto)

Pe pieţele de capital au circulat, marţi, zvonuri potrivit cărora Spania a început discuţii secrete cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru un împrumut de 280 de miliarde de euro, însă premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero le-a calificat "nebunie curată".

Zapatero şi-a exprimat încrederea în finanţele Spaniei şi solvabilitatea acestora, reiterând, însă, că statul trebuie să restructureze sectorul financiar cât mai repede posibil.

Principalele acţiuni europene au închis în scădere cu 3%, la minimul ultimelor două luni, din cauza temerilor investitorilor că pachetul de finanţare de 110 miliarde de euro destinat Greciei este insuficient pentru a preveni o extindere a crizei în zona euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici