- Home
- Economic
- WASHINGTON, (26.04.2015, 15:27)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FMI este gata să evalueze necesarul de finanţare al statului Nepal, după cutremur
FMI este gata să trimită o echipă în Nepal, pentru evaluarea necesarului de finanţare, în timp ce guverne, companii private şi grupuri umanitare s-au mobilizat să sprijine acest stat după cel mai grav cutremur produs în ultimele opt decenii, transmite Bloomberg.
Urmărește
438 afișări
FMI este gata să evalueze necesarul de finanţare al statului Nepal, după cutremur (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)
Directorul general al FMI, Christine Lagarde, şi-a exprimat "profunda simpatie" faţă de populaţia nepaleză şi a afirmat într-un comunicat că va colabora cu Banca Mondială, Banca Asiatică pentru Dezvoltare şi alte agenţii, pentru acordarea de ajutor.
Peste 1.500 de persoane şi-au pierdut viaţa, potrivit datelor existente, în cutremurul de 7,8 grade produs sâmbătă în Nepal. Bilanţul este aşteptat să crească, pe măsură ce echipele de salvare caută supravieţuitori sub ruinele clădirilor prăbuşite.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
Nepal este una dintre cele mai sărace ţări din Asia, cu un venit mediu pe cap de locuitor de circa 62,5 dolari pe lună. Funcţionarea infrastructurii, de la telefonia mobilă la sistemele de purificare a apei, a fost întreruptă din cauza cutremurului.
Organizaţii importante precum Oxfam, Save the Children şi Unicef au publicat apeluri pentru sprijinirea Nepalului, pe site-urile proprii, iar reţelele de socializare abundă în imagini cu distrugerile provocate de cutremur.
Unicef oferă provizii, inclusiv tablete de purificare a apei, truse igienice şi suplimente nutritive, colaborând cu guvernul şi alţi parteneri din Nepal pentru a acoperi nevoile imediate ale copiilor.
Guvernul american a alocat deja fonduri iniţiale de sprijin de 1 milion de dolari, sumă egală cu cea oferită de gigantul din sectorul tehnologiei Google. Un director din cadrul Google şi-a pierdut viaţa într-o alunecare de teren pe muntele Everest, iar compania încearcă să aducă acasă alţi trei angajaţi. Circa 18 străini au murit după o avalanşă pe Everest, potrivit CNN.
Agenţia pentru Dezvoltare Internaţională din Statele Unite şi China vor trimite echipe de asistenţă în caz de dezastru.
Sprijinul cel mai important vine însă din partea Indiei, care trebuie să dea ajutor şi propriilor cetăţeni din nordul ţării, afectat la rândul său de cutremur, unde circa 34 de persoane şi-au pierdut viaţa.
Cutremurul a provocat pagube majore în regiuni dens populate din Nepal şi a zdruncinat clădiri din India, Tibet şi Bangladesh.
Autorităţile nepaleze au solicitat echipe medicale şi de salvare, a spus secretarul indian de Externe, S. Jaishankar.
India a trimis deja în Nepal un avion militar, personal de management al dezastrelor, câini de căutare, echipamente şi experţi în clădiri prăbuşite.
Dezastrul a atras condoleanţe şi promisiuni de ajutor din partea liderilor mondiali.
Premierul britanic David Cameron şi ministrul german de Externe Frank-Walter Steinmeier au spus că ţările lor sunt gata să facă tot posibilul pentru a ajuta.
Singapore şi Israel vor trimite la rândul lor echipe de salvare şi alte ajutoare.
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: Cutremurul din Nepal: Google contribuie la găsirea oamenilor dispăruţi în seism cu ajutorul unui serviciu online
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe