FMI este pregătit să susţină financiar Republica Moldova

Fondul Monetar Internaţional (FMI) este pregătit să acorde susţinere Republicii Moldova în procesul de depăşire a crizei financiare, a declarat reprezentantul permanent al FMI în R. Moldova, Johan Mathisen, în cadrul unei conferinţe susţinute miercuri la Chişinău, relatează BASA-press.

Urmărește
22 afișări
Imaginea articolului FMI este pregătit să susţină financiar Republica Moldova

FMI este pregătit să susţină financiar Republica Moldova

Potrivit oficialului, misiunea FMI care se află săptămâna aceasta la Chişinău va purta discuţii cu autorităţile interimare moldoveneşti pentru o analiză a situaţiei macroeconomice din Republica Moldova. "Dacă discuţiile vor fi productive, echipa FMI va reveni pentru finalizarea negocierilor după numirea în funcţie a noului Guvern", a declarat Johan Mathisen.

Mathisen a apreciat, în cadrul aceleiaşi conferinţe, că în contextul situaţiei de recesiune cu care se confruntă Republica Moldova, la fel ca alte state, autorităţile trebuie să dea dovadă de consecvenţă, precizând, în acest context, că procesul de obţinere a unei finanţări externe este în genereal de durată.

În luna februarie, şeful Misiunii FMI pentru Republica Moldova, Graeme Justice, a declarat în cadrul unei întrevederi cu premierul Zinaida Greceanîi că FMI, alături de donatorii internaţionali, este dispus să acorde R. Moldova asistenţă pentru depăşirea consecinţelor crizei financiare globale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici