- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (17.03.2017, 15:18)
- Mona Scarisoreanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FMI: Impactul majorărilor salariale, pentru perioada 2017-2020, este de 2,1% din PIB. Deficitul bugetar din acest an va atinge 3,7%
România şi-a consolidat economia, în ultimii ani, după criză, însă reducerile de taxe şi impozite şi majorările salariale ce depăşesc productivitatea, plus reducerea investiţiilor publice ameninţă aceste realizări, a declarat vineri, Reza Baqir, şeful misiunii FMI pentru România. Pe de altă parte, deficitul bugetar din acest an va atinge 3,7%, iar pentru 2018 se prevede o creştere a acestuia la 3,9% din PIB, a declarat vineri reprezentantul Fondului Monetar Internaţional (FMI), Reza Baqir.
Urmărește
1778 afișări
FMI: Deficitul bugetar din acest an va atinge 3,7%. România, pe ultimele locuri în Europa la colectarea TVA
“Dacă toate măsurile anunţate înainte de alegeri vor fi puse în practică, costul suplimentar, în perioada 2017-2020, va fi de 5,5% din PIB. Această estimare nu ia în calcul efectele de rundă a doua, care sunt incluse doar pentru 2017. Nu le-am introdus pentru că nu avem toate datele. Le vom include după ce vom afla care sunt toate efectele”, a spus reprezentantul FMI.
Reza Baqir a declarat că din estimările preliminare, impactul majorărilor salariale, pentru perioada 2017-2020, este de 2,1% din PIB. “Vorbim despre un impact net, deoarece cheluielile guvernului vor fi mai mari de 2,1%, dar o parte din salarii vor fi impozitate mai mult”, a precizat reprezentantul FMI.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
"Dacă ne uităm pe perioada ultimilor şapte ani de evoluţii economice, principalul mesaj pe care vrem să îl transmitem este acela că România şi-a consolidat economia în mod semnificativ după criza financiară globală, iar indicatorii macroeconomici se compară cu cei ai altor ţări. Cu toate acestea, reducerile succesive de impozite şi taxe, majorările salariale, ce depăşesc creşterile de productivitate şi investiţiile publice de calitate de volum redus încep să ameninţe aceste realizări şi restrâng creşterea potenţială", a spus Baqir.
Conform acestuia, se impune reorientarea politicilor dinspre stimularea consumului către sprijinirea investiţiilor.
„Pentru 2017, dacă nu se iau alte măsuri, deficitul bugetar va atinge 3,7% din PIB. Problema este că în 2018, acesta va atinge 3,9% din PIB. Însă estimările pe 2018 se vor modifica după ce se vor purta discuţii pe bugetul de anul viitor. Creşterea deficitului bugetar este cel mai mare din Europa”, a declarat vineri, reprezentantul FMI, Reza Baqir.
Acesta a precizat că, pentru reducerea deficitului bugetar este necesară creşterea eficientizării cheltuielilor, utilizarea fondurilor UE şi accelerarea reformării ANAF pentru o mai bună colectare la buget.
Reprezentantul FMI a dar exemplul nivelului foarte scăzut al colectării TVA, România poziţionându-se pe ultimele locuri în Europa.
Reza Baqir a spus că diferenţele dintre proiecţiile FMI şi cele ale guvernului României diferă deoarece “premisele de calcul ale bugetului sunt diferite”, existând diferenţe şi în ceea ce priveşte veniturile.
Reza Baqir a precizat că nu există nici o solicitare din partea României pentru încheierea unui nou acord cu FMI şi că nici nu a fost angajată vreo discuţie în acest sens, în întâlnirile avute în aceste zile cu oficialii români.
Citeşte şi: Lupta anticorupţie, invocată în discuţiile preşedintelui Klaus Iohannis cu delegaţia FMI
Citeşte şi: PNL s-a întâlnit cu o delegaţie a FMI, discuţiile vizând construcţia bugetară şi fondurile UE
Citeşte şi: Lupta anticorupţie, invocată în discuţiile preşedintelui Klaus Iohannis cu delegaţia FMI
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe