- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FMI: Renunţarea prematură la programele de stimulare periclitează redresarea
Guvernele ar pune în pericol redresarea economică, dacă ar renunţa prematur la programele de stimulare, consideră directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn.
Directorul general al FMI Dominique Strauss-Kahn (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Îmbunătăţirea indicatorilor economici şi evoluţia pozitivă a pieţelor de capital au alimentat speranţele că redresarea este în curs, dar Strauss-Kahn a avertizat că criza este încă în plină desfăşurare.
"Să nu credem că am lăsat criza în urmă. Ne aflăm încă în plină criză economică, chiar dacă putem vedea lumina de la capătul tunelului", a afirmat şeful FMI într-un interviu acordat cotodianului francez Le Monde, care va fi publicat sâmbătă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Incendiu la Spitalul Colentina: opt pacienţi evacuaţi după ce un boiler a luat foc
-
Yoon Suk Yeol vrea să se reprezinte singur în cadrul procedurilor judiciare
-
Zelenski recunoaşte: Ucraina nu mai poate elibera teritoriile ocupate de Rusia
El a adăugat că şomajul va continua să crească şi anul viitor.
Secretarul Trezoreriei SUA, Timothy Geithner, a declarat, joi, că întărirea economiei va permite guvernului american să renunţe la unele măsuri de sprijin al sectorului financiar şi să se pregătească pentru o redresare lentă.
Statele Unite se află în poziţia de a-şi dezvolta strategia, pe măsură ce economia trece de la reacţia la criză la redresare, a spus Geithner.
El a spus ulterior că va mai dura mult până când redresarea reală se va instala, fiind necesar ca măsurile de stimulare să fie menţinute până când creşterea economică va deveni sustenabilă.
Jose Manuel Gonzalez-Paramo, membru în conducerea Băncii Centrale Europene, a arătat la rândul său că BCE susţine recomandarea Comisiei Europene, ca începutul retragerii măsurilor de stimulare să aibă loc la jumătatea anului 2010.
Strauss-Kahn a explicat că statele trebuie să pună bazele strategiilor de renunţare la măsurile de susţinere a economiilor, dar nu trebuie să le aplice imediat, întrucât cererea de consum se află la un nivel extrem de redus.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO