FMI revizuieşte în scădere creşterea economică din România pentru 2024, de la 2,8% până la 1,9%. Guvernul se bazează pe o creştere de 2,7% anul acesta

Fondul Monetar Internaţional (FMI) revizuieste în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 2,8% cât prognoza în aprilie, până la 1,9%, arată cel mai nou raport "World Economic Outlook".

Urmărește
44 afișări
Imaginea articolului FMI revizuieşte în scădere creşterea economică din România pentru 2024, de la 2,8% până la 1,9%. Guvernul se bazează pe o creştere de 2,7% anul acesta

Potrivit aceluiaşi raport, economia României ar urma să accelereze în 2025, până la o creştere de 3,3%.

În luna aprilie, FMI redusese aşteptarea de creştere economică reală pentru România de la 3,8% la 2,8% în 2024, notează Ziarul Financiar.

Potrivit noului plan fiscal-structural pe termen mediu pe care Guvernul României l-ar fi prezentat la Bruxelles, Guvernul de la Bucureşti se bazează pe o creştere economică de 2,7% în 2024 şi 2,7% în 2025.

Situaţia deficitului de cont curent se agravează în noua prognoză, acesta urmând să fie de 7,5% în acest an, faţă de nivelul de 7,1% prognozat în aprilie.

În ceea ce priveşte inflaţia, FMI prognozează că România va înregistra în acest an o creştere medie anuală a preţurilor de 5,3%, în scădere de la 10,4% în 2023, nivelul inflaţiei ajungând la 3,6% în 2025.

Rata şomajului va rămâne stabilă, înregistrând un nivel de 5,4% în 2024, urmând o uşoară reducere cu 0,1% în 2025.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici