- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FMI: Ritmul de scădere a economiei mondiale s-a temperat
Ritmul de scădere a economiei mondiale s-a temperat, iar Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi-ar putea îmbunătăţi prognoza privind evoluţia din 2010, a declarat directorul general adjunct al FMI, John Lipsky.
FMI: Ritmul de scădere a economiei mondiale s-a temperat
Cu toate acestea, condiţiile financiare nu sunt nici pe departe normale, iar economia mondială este, încă, în recesiune, a avertizat Lipsky.
"Cele mai recente date indică încetinirea ritmului de scădere a economiei mondiale, însă există un grad ridicat de incertitudine referitor la perioada în care va interveni revenirea şi la puterea acesteia", a afirmat oficialul, la o conferinţă de afaceri organizată în Turcia.
Lipsky a precizat că revenirea, anticipată pentru anul viitor, va fi lentă, în general, şi graduală în statele dezvoltate. Un impact negativ asupra relansării economice îl vor avea eforturile companiilor financiare de a-şi reduce datoriile şi creşterea limitată a pieţei creditului şi a celei imobiliare. În plus, economiile emergente nu vor putea reveni la o creştere susţinută în condiţiile în care relansarea va fi lentă în statele puternice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
"Ca rezultat, diferenţele dintre economiile diverselor ţări şi şomajul vor continua să crească în 2010", a spus oficialul.
El a subliniat că guvernele trebuie să se concentreze pe relansarea economică susţinută, care poate fi sprijinită prin revitalizarea sistemului financiar. Până în prezent, progresul în rezolvarea problemelor băncilor a fost lent şi ineficient în ceea ce priveşte reducerea expunerii la activele toxice.
"Pentru a pune bazele dezgheţării pieţei creditului, politica pe termen scurt ar trebui să se concentreze pe restructurarea instituţiilor financiare cu probleme, prin curăţarea balanţelor contabile ale băncilor de activele toxice. De asemenea, viabilitatea băncilor trebuie testată, iar instituţiile de credit slabe vor trebui recapitalizate", a afirmat Lipsky.
În plus, policile fiscale din economiile avansate şi din multe din statele emergente ar trebui să asigure şi pentru 2010 venituri suplimentare, în vederea finanţării unor noi programe de relansare, dacă va fi cazul.
FMI şi-a îmbunătăţit prognoza de creştere economică mondială pentru 2010, la 2,4%, de la 1,9% în aprilie, ca urmare a efectelor pozitive ale programelor de relansare implementate în ultimele luni, a declarat la începutul lunii iunie o sursă apropiată situaţiei, citată de Reuters.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO