- Home
- Economic
- WASHINGTON, (05.10.2010, 16:54)
- Anca Dumitrescu , Anca Dumitrescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FMI: Sectorul financiar rămâne "călcâiul lui Ahile" al redresării economice
Sectorul financiar rămâne "călcâiul lui Ahile" ale redresării economice, potrivit unui raport al Fondului Monetar Internaţional, care anticipează o îmbunătăţire treptată a stabilităţii financiare la nivel mondial, odată cu redresarea economică, dar şi menţinerea unor riscuri substanţiale.
Urmărește
23 afișări
FMI: Sectorul financiar rămâne "călcâiul lui Ahile" al redresării economice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
În lipsa consolidării capitalurilor, sistemele bancare rămân expuse şocurilor de finanţare, care ar putea spori presiunile de reducere a îndatorării, cu impact asupra finanţelor publice şi redresării, se arată în raportul FMI privind stabilitatea sectorului financiar global.
Fondul avertizează că riscurile suverane se menţin la un nivel ridicat, întrucât pieţele continuă să îşi concentreze atenţia pe datoriile publice ridicate, dinamicile necorespunzătoare de creştere şi impactul asupra sectorului bancar.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Raportul subliniază necesitatea intensificării măsurilor de controlare a riscurilor în economiile avansate şi emergente, de rezolvare a problemelor declanşate de criză în sistemul bancar şi introducerea unor noi reglementări pentru asigurarea stabilităţii financiare.
Progresele în direcţia asigurării stabilităţii sectorului financiar au fost întârziate, după raportul precedent al FMI din aprilie.
Agitaţia de pe piaţa datoriilor suverane din Europa a subliniat vulnerabilitatea sporită a finanţelor băncilor şi statelor şi a reamintit legăturile strânse dintre acestea, ca şi potenţialul de extindere transfrontalieră a problemelor.
De asemenea, garanţiile implicite şi explicite acordate sistemelor bancare au subliniat temerile legate de transferul riscurilor între bănci şi state.
Programele coordonate de sprijin şi reformele bugetare în ţările cu cele mai mari dificultăţi de finanţare au contribuit la calmarea pieţelor, se arată în raport.
Răspunsul hotărât al liderilor europeni a contribuit la stabilizarea pieţelor finanicare şi la reducerea riscurilor asociate.
Chiar şi aşa, riscurile suverane se menţin la un nivel ridicat în condiţiile în care pieţele continuă să urmărească îndeaproape evoluţia datoriilor publice.
Eforturile guvernelor de a soluţiona, credibil, temerile privind sustenabilitatea bugetelor sunt îngreunate de incertitudinile legate de perspectivele de creştere.
Temerile referitoare la sustenabilitatea datoriilor, pe termen mediu, pot conduce la dificultăţi de finanţare pe termen mediu, în cazul rostogolirii unor datorii publice mari şi al unor condiţii dificile pe piaţă.
FMI a revizuit în scădere costul revizuirii în scădere a activelor şi al provizionaloer de împrumuturi din perioada 2007-2010 la 2.200 miliarde dolari, de la nivelul de 2.300 miliarde dolari estimat în aprilie.
Băncile au făcut progrese în privinţa revizuirii activelor, peste trei sferturi fiind deja raportate.
Fondul anticipează o consolidare a situaţiei financiare a băncilor, odată cu redresarea economică.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe