- Home
- Economic
- WASHINGTON, (09.10.2013, 17:17)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FMI: Stabilitatea financiară mondială depinde de Rezerva Federală a SUA
Modificarea politicii monetare a Statelor Unite ar putea pune în pericol stabilitatea financiară la nivel mondial şi ar putea majora costurile de finanţare în unele ţări emergente, se arată într-un raport publicat miercuri de FMI.
Urmărește
351 afișări
FMI: Stabilitatea financiară mondială depinde de Rezerva Federală a SUA (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
"Anticiparea renunţării progresive de către Statele Unite la politica monetară relaxată ar putea obliga unele pieţe să se adapteze şi să scoată la iveală zonele cu excese financiare şi vulnerabilităţi", potrivit raportului semestrial al FMI referitor la stabilitatea financiară mondială.
Perspectiva unei reduceri a achiziţiilor de obligaţiuni de către Rezerva Federală (Fed), prin care sunt suplimentate lichidităţile din piaţă a provocat deja în timpul verii o scădere brutală a intrărilor de capital în ţările emergente, care a determinat deprecierea brutală a monedelor acestora şi reducerea surselor de finanţare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu este susţinut de PNL pentru a fi candidatul coaliţiei de guvernare la Preşedinţie
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
-
Polonia urmează modelul Lituaniei şi stabileşte planuri de evacuare în masă în caz de război sau dezastre naturale
"Ţările emergente se confruntă cu prima retragere de capital durabilă de la prăbuşirea Lehman Brothers în septembrie 2008", potrivit FMI.
Pe fondul speculaţiilor legate de intenţiile Fed, monedele şi obligaţiunile Braziliei, Indoneziei şi Africii de Sud au fost supuse unor mini-teste de rezistenţă, care au scos în evidenţă o fragilitate sporită.
În cazul unor noi retrageri de capital, ţările emergente ar putea să se confrunte cu creşterea costurilor de finanţare şi o încetinire uşoară a creşterii economice, cele mai expuse fiind Indonezia, Turcia, Brazilia şi Filipine.
În Statele Unite, modificarea politicii monetare nu este lipsită de riscuri, în condiţiile în care dobânzile pe termen lung sunt pe cale să crească, majorând costul finanţării statului şi afectâ1nd creditarea. Potrivit FMI, este o provocare politică majoră, nefiind exclusă creşterea neaşteptată a dobânzilor pe termen lung.
În Europa, stabilitatea financiară s-a îmbunătăţit, dar rămâne fragilă din cauza gradului îndatorării companiilor din sudul zonei euro, care ar putea să exercite presiuni asupra solvabilităţii băncilor.
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
SUA afirmă că Putin nu va renunța la Ucraina. Care sunt șansele unui acord de încetare a focului în 2025
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe