- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FMI vede semnele unei redresări globale mai puternice, dar rămân riscuri semnificative
Numărul doi din Fondul Monetar Internaţional a indicat sâmbătă că există semne emergente ale unei redresări economice globale mai puternice, dar a avertizat că rămân riscuri semnificative, inclusiv mutaţiile suferite de coronavirus, relatează Reuters.
Sursa foto: profimedia
Geoffrey Okamoto, First Deputy Managing Director FMI, a declarat că la începutul lunii aprilie instituţia îşi va actualiza previziunile din ianuarie pentru o creştere globală de 5,5%, pentru a reflecta cheltuielile suplimentare de stimulare fiscală din Statele Unite, dar nu a oferit detalii suplimentare.
Într-un discurs adresat Forumului pentru Dezvoltare din China, Okamoto şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la divergenţele crescânde dintre economiile avansate şi pieţele emergente, aproximativ 90 de milioane de oameni trecând sub pragul sărăciei extreme de când a început pandemia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
Okamoto a declarat că China a revenit deja la nivelurile de creştere pre-pandemice înaintea tuturor economiilor mari, dar că există semne îngrijorătoare ale unei diferenţe în creştere între economiile avansate şi pieţele emergente.
FMI proiectează că venitul pe cap de locuitor în ţările emergente şi în curs de dezvoltare, cu excepţia Chinei, între 2020 şi 2022 va fi cu 22% mai mic decât ar fi fost fără pandemie, ceea ce va împinge şi mai mulţi oameni în sărăcie.
Perspectivele generale au rămas incerte, a spus Okamoto, adăugând că nu este clar cât timp va dura pandemia şi accesul la vaccinuri a rămas foarte neuniform, atât în economiile avansate, cât şi în cele emergente.
Okamoto a declarat că unele ţări au, de asemenea, posibilităţi reduse de a-şi spori cheltuielile pentru a combate pandemia şi a atenua impactul economic al acesteia, în special cele cu venituri mici şi cu niveluri ridicate ale datoriei.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO