Fond uriaş de investiţii: Nvidia este o "bulă", iar inteligenţa artificială este "supraevaluată"

Fondul de hedging Elliott Management a declarat investitorilor că Nvidia este o "bulă", iar tehnologia inteligenţei artificiale care determină preţul acţiunilor gigantului producător de cipuri este "exagerată".

Urmărește
2454 afișări
Imaginea articolului Fond uriaş de investiţii: Nvidia este o "bulă", iar inteligenţa artificială este "supraevaluată"
Firma cu sediul în Florida, care administrează active în valoare de aproximativ 70 de miliarde de dolari, a afirmat într-o scrisoare recentă adresată clienţilor, consultată de Financial Times, că acţiunile megacap din domeniul tehnologiei, în special Nvidia, se află pe "tărâmul bulei".
 
Fondul a adăugat că este "sceptic" cu privire la faptul că marile companii din domeniul tehnologiei vor continua să cumpere unităţile de procesare grafică ale producătorului de cipuri în volume atât de mari şi că inteligenţa artificială este "exagerată, multe aplicaţii nefiind pregătite".
 
Multe dintre presupusele utilizări ale AI "nu vor fi niciodată eficiente din punct de vedere al costurilor, nu vor funcţiona niciodată corect, vor consuma prea multă energie sau se vor dovedi a fi nedemne de încredere", se precizează în scrisoare.
 
Avertismentul fondului speculativ vine în contextul în care acţiunile companiilor de cipuri, care s-au bucurat de o creştere uriaşă determinată de fervoarea investitorilor cu privire la potenţialul inteligenţei artificiale generative, se prăbuşesc din cauza îngrijorărilor cu privire la faptul că marile companii nu vor continua să cheltuiască masiv pe inteligenţa artificială.
 
Acţiunile Intel au scăzut cu 20 % după închiderea pieţei americane, după ce producătorul de cipuri a dezvăluit planurile de a reduce aproximativ 15 000 de locuri de muncă.
 
Nvidia domină piaţa procesoarelor puternice necesare pentru a construi şi implementa sisteme mari de inteligenţă artificială, cum ar fi tehnologia din spatele ChatGPT al OpenAI.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici